У Тячеві відбудеться зустріч-презентація книг на патріотичну тематику

2018-10-23 15:49:40


Про книги, що вчили воювати за нашу свободу, про сучасний партизанський рух на Донбасі, чому виникає сепаратизм і чого чекати після деокупації Донецька і Луганська; як розбудовувався «рускій мір» і що спільного між Закарпаттям та Донеччиною –
ці теми стануть предметом обговорення на зустрічі з політологом, експертом з питань гібридної інформаційної війни, донеччанином Станіславом Федорчуком та публіцистом, директором Української Видавничої Справи Ярославом Іляшем (м.Київ).Захід відбудеться в середу, 24 жовтня, о 14.00, у приміщенні Тячівської галереї ім.Ш.Голлоші. 

В рамках зустрічі будуть презентовані книги про волю і характер, які надихали сучасних борців воювати за свободу і соборність України. Зокрема, збірка новел «Відплата» талановитого письменника Леоніда Мосендза – учасника розбудови державності Карпатської України, викладача Державної академії у Сваляві. Також будуть презентовані нещодавно перевидана праця ідеолога українського націоналізму Дмитра Донцова «Патріотизм» та збірка статей «Декілька слів про національні характери» Я. Іляша. У своїх працях автори розкривають, культивують та шанують людські чесноти величі духу, національної гідності та патріотизму. 

Довідка: Станіслав Федорчук, український політолог, публіцист, випускник історичного факультету Донецького національного університету ім. В.Стуса, автор книги «Демонтаж лицемірства» (К., 2012), голова Правління громадської організації «Українська народна рада Донеччини та Луганщини» (у 2001-2003 рр. – голова Донецької організації Молодіжного націоналістичного конгресу). Нагороджений відомчою нагрудною відзнакою СБУ «Хрест доблесті» ІІ ступеня (2009), лауреат Премії ім. Якова Гальчевського у номінації «За публіцистичну діяльність» (2014).
Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00