У Дубовому проведено профорієнтаційний «Ярмарок кар’єри»

2018-10-26 14:27:25

Як відшукати саме той професійний шлях у своєм ужитті, який допоможе розкрити особистий потенціал, зайняти гідне місце на ринку праці, досягнути вершин професійної майстерності та кар’єрного зростання?


Це питання починає турбувати юнаків та дівчат, коли приходить час вирішувати важливе та відповідальне завдання – обирати майбутню професію. Знайдене рішення стане для них перепусткою до самостійного та дорослого життя, і, якщо професійний вибір зроблено вірно, це допоможе не тількио тримати бажану професійну освіту, але й працевлаштуватися після закінчення навчального закладу за набутою спеціальністю.
Отож, 25жовтня 2018 року Тячівським районним центром зайнятості організовано та проведено профорієнтаційну зустріч під назвою «Ярмарок кар’єри» для учнів 8-10 класів Дубівської ЗОШ І-ІІІ ст., 8 – 9 класів Дубівської ЗОШ І-ІІ ст. № 1, Дубівської ЗОШ І-ІІ ст. № 2 та безробітних з числа молоді віком до 35 років. Урочисте відкриття ярмарку кар’єри здійснив директор Тячівського районного центру зайнятості – Кушілка В. В.З вступним словом до присутніх звернувся перший заступник Тячівської РДА – ПолажинецьМ. М.наголосивши на державній важливості проведення таких профорієнтаційних заходів для допомоги випускникам шкіл у виборі професії, працевлаштуванні та продовженні навчання для здобуття середньої спеціальної та вищої освіти.
У даному заході взяли участь: заступник голови Дубівської селищної ради Катринець О. М., начальник відділу культури Тячівської РДА Гудак В. А., головний спеціаліст управління освіти Тячівської РДА Танчинець В. Ю., директор Дубівської ЗОШ І-ІІІ ст.Гарга Й. А. директор Дубівської ЗОШ І-ІІ ст. № 2 Носа О. І.Представники навчальних закладів: Ужгородського національного університету, Ужгородського природничо – гуманітарного коледжу, Закарпатського машинобудівного технікуму, Тячівського професійного ліцею,які готують висококваліфікованих працівників, спеціалістів, професії яких є актуальними на ринку праці.Учні ознайомилися з умовами вступу, термінами навчання,спеціальностями,за якими проводиться навчання, матеріально-технічними базами, розміщенням навчальних закладів,наявністю гуртожитків для проживання тощо.Презентації навчальних закладів доповнювалися відеоматеріалами, фотогалереями, виставками професійних виробів та роздавальним матеріалом. Надані поради та отримана інформація допоможуть молоді обрати саме ту професію, яка буде приносити їм задоволення і достаток, а для когось участь у цьомузаході стане визначноюта змінитьйогопрофесійнемайбутнє на краще.
         Поряд з навчальними закладами захід відвідали представники роботодавців району, а саме: ДП «Ламелла», Бюро надання правової допомоги, Дубівське відділення поліції Тячівського ВПГУНП Закарпатської області, Державна пожежно-рятувальна частина управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Закарпатській області, ДП «Тячівське ЛГ», ДП « Брустурянське ЛМГ», ДП Мокрянське ЛМГ» ПП «Оріон 2» та інші представники малого та середнього бізнесу смт. Дубове.
Особливо учням сподобалися  майстер – класи:
  • представники Тячівського професійного ліцею презентували приготування різних видів коктейлів, техніку оформлення м’ясних нарізок та салатів, ФОП Вурста С. М. та Вурста М. І. – кондитерські вироби та хлібобулочну продукцію, які  потім учні із задоволенням дегустували.
  • учень Тячівського професійного ліцею з професії «столяр-тесляр» презентував техніку вирізьблення різних виробів з деревини.
  • перукар Мачка Г. Т. презентувала  створення різних видів зачісок та стрижок.
  • представники ДСНС продемонстрували сучасну пожежно-рятувальну техніку та надали можливість дітям приміряти на собі захисне спорядження пожежного-рятувальника, розповіли учням про умови навчання у Львівському державному університеті безпеки життєдіяльності. Майбутнім випускникам шкіл була надана інформація про вищі навчальні заклади системи ДСНС України та порядок вступу до них.
  • представники національної поліції надали змогу школярам  приміряти на себе професію поліцейського.
  • представники КЗ «Дубівської районної лікарні № 2» ознайомили учнів з переліком заходів по наданню  першої невідкладної допомоги.
В. Кушілка, директор Тячівського районного центру зайнятості      



                                                                      
Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00