Капітальний ремонт дороги і будівництво нового дитячого садочка - як вирішуються питання соціального розвитку села Тарасівка

2018-11-07 16:59:13



Нещодавно голова Тячівської РДА Василь Дем'янчук побував  з робочою поїздкою в селі Тарасівка. Участь в поїздці  також взяли -  голова районної ради Іван Фабрицій,  депутат Закарпатської обласної ради Василь Федурцьо, начальник відділу культури РДА Василь Гудак.


Насамперед відбулася зустріч з керівництвом та активом села - сільським головою Любов Руснак та директором ЗОШ, депутатом Тячівської райради Іваном Руснаком, представниками громадськості, у ході якої  було обговорено найбільш актуальні питання соціального розвитку села та їх вирішення.  
Відтак учасники робочої поїздки навідались у заклади освіти, де оглянули їх матеріальний стан та умови навчання нової української школи, поспілкувались з батьківським комітетом. Слід відзначити, що класні приміщення, де перебувають першокласники повністю забезпечені необхідним інвентарем і обладнанням,  відповідно до нормативних умов. Також нещодавно замінено покрівлю  в загальноосвітній школі та проведено ряд внутрішніх ремонтних робіт даної будівлі.
Одним з найбільш проблемних питань села на сьогодні залишається  незадовільний стан доріг, адже вони в селі не ремонтувалась десятиліттями. І як слушно зауважив голова Тячівської державної адміністрації Василь Дем’янчук оновлення потребує значних капіталовкладень. Тому і доводиться проводити їх ремонт у декілька етапів, залучаючи при тому кошти з різних джерел фінансування.
Так, минулого року капітально оновлено частину центральної  дороги загального користування місцевого значення за кошти державного фонду Регіонального розвитку. Цьогоріч роботи продовжено на наступній ділянці за рахунок держави та коштів обласного бюджету.
Загалом як повідомила сільський голова Любов Руснак, щоб повністю відремонтувати центральну дорогу села було виготовлено чотири проекти, які потроху, рік за роком,  втілюються в життя.
Окрім цього розпочато реалізацію ще одного важливого проекту -  будівництво нового садочку, що неабияк радує місцевих мешканців. 
Ще у 90 -х роках дошкільний заклад було закрито через аварійний стан приміщення, в якому він знаходився. В 2016 році сільською радою розроблено проектно-кошторисну документацію на реконструкцію, де передбачено повний демонтаж існуючої і спорудження нової двоповерхової будівлі. Проект на суму більше 6 млн. гривень вже пройшов експертизу, і на його реалізацію цьогоріч  з державного фонду регіонального розвитку поступило 2,5 млн.грн. Укладено договір підряду з ТзОВ "БК ФЕНЧАК", працівники якого приступили до виконання запланованих будівельних робіт,  що будуть продовжені у наступному році. Відтак вже проведено повний демонтаж старої будівлі, закладено фундамент під нову споруду і розпочато будівництво наземної частини корпусу ДНЗ.
Як зазначив голова державної адміністрації Василь Дем'янчук будівництво нового садочку зніме соціальну напругу в селі і дасть можливість створити 60 місць і, відповідно, забезпечити охоплюваність дітей дошкільного віку дошкільними формами навчання та виховання. Адже на даний час більше 60 -ти дітей 5-ти річного віку відвідують ДНЗ в групах з короткотривалим перебуванням в Тарасівській ЗОШ.    
Очільник Тячівщини наголосив, що керівництво району й надалі робитиме все необхідне  у вирішенні питань соціального розвитку села Тарасівка.  
Прес-служба Тячівської райдржадміністрації




























Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00