У Тячівській районній бібліотеці відбулася літературно-музична композиція

2018-11-19 09:17:18

У Тячівській районній бібліотеці відбулася літературно-музична композиція до Дня української писемності та мови "О рідне слово, що без тебе я" з учнями 9-А класу Тячівської ЗОШ І-ІІІ ступенів ім. Гренджі-Донського №1 під керівництвом завуча з виховної роботи Острешко Л.М., педагога-організатора та класного керівника Острешко В.О. та музичного керівника Павлюк А.В.


Перед початком заходу був продемонстрований відеоролик "Будь в тренді – читай українське" підготовлений працівниками книгозбірні.
Ведучими заходу були Вайнагій Андрій та Лукач Ярослав учні 9-А класу, які ознайомили присутніх з історією виникнення української писемності та мови, з творами українських поетів про рідне слово. Учні класу декламували вірші про мову та виконали дві пісні "Мова єднання" (Н. Бучинська) та "Батьківська мова" (Т. Шарган). Метою заходу стало причіплювання почуття гордості за свою державу, рідний народ, бережливого ставлення до культурної спадщини українців, адже мова – душа нації.
Виховуючи в собі повагу до мови, якою спілкуємося, - це передусім, шанувати себе, виявляти повагу до народу, його історії, культури. Адже мова – своєрідний генетичний код нації, а не лише засіб спілкування. Доповненням заходу слугувала представлена книжкова виставка "Там, де живе рідна мова, живе український народ".


У Тячівській районній бібліотеці відбулася літературно-музична композиці

У Тячівській районній бібліотеці відбулася літературно-музична композиці

У Тячівській районній бібліотеці відбулася літературно-музична композиці

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00