У Тячеві відбулися урочистості з нагоди відзначення Дня Гідності та Свободи

2018-11-21 16:41:41


Сьогодні  у районному будинку культури відбулися урочисті заходи з нагоди Дня Гідності та Свободи, який згідно Указу Президента України Петра Порошенка щорічно відзначається 21 листопада.
 

Цього дня в нашій країні віддають шану патріотизму й мужності громадян, які у листопаді 2013 року — лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору. Українці на весь світ заявили про своє прагнення жити у вільній, незалежній,  демократично розвиненій європейській державі.
Відтак у великій залі будинку культури зібралися представники районної влади та місцевого самоврядування, учасники революції Гідності, громадські активісти, волонтери, працівники установ та організацій,  священнослужителі,  небайдужі  мешканці.
Аби нагадати ідеї, заради яких українці вийшли на Майдан,  відбувся показ документальної стрічки про події у Києві в 2013 році.
Право покласти квіти до пам’ятника Героїв Небесної Сотні було надано представникам районної державної адміністрації, районної та міської ради, громадських організацій .
Схиливши голови перед мужністю  Героїв, які віддали життя за незалежність країни, присутні у залі вшанували їх пам'ять хвилиною мовчання.
З  літературною композицією "Ми не зганьбимо славу наших предків" виступили  вихованці Тячівського ЦДЮТ ( кер Марина Берец). А учениця  Гуцул Софія продекламувала вірш "Майдан".
Після чого громадські активісти Віталій Бенчак та Дмитро Молнар,  розповіли про роль Революції Гідності в подальшому розвитку держави  та  відзначили величний подвиг її учасників.
Виступаючі зокрема нагадали, що саме 21 листопада п'ять років тому небайдужа молодь вийшла на Майдан Незалежності на знак протесту проти відмови колишнього уряду від підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом. Пізніше невеликі мітинги переросли в Революцію Гідності й призвели до переломних подій в Україні.
Революція Гідності кардинально змінила напрямок розвитку держави та суспільства, згуртувала свідомих, зрілих громадян - справжніх патріотів . Але шанс на зміни дістався нам дорогою ціною - ціною людських втрат. Вічною раною на серці кожного українця буде пам'ять про героїв Небесної Сотні та воїнів АТО, кожен з яких віддав за свої переконання найвищу ціну  - власне життя заради майбутнього.  Вічна слава Героям!
Прес-служба Тячівської райдержадміністрації








Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00