У селі Нижня Апша пройшов турнір з шашок-64

2018-11-22 16:15:52

На запрошення господарів на турнір з шашок-64 приїхали представники Львівської  і Запорізької області.
Львів’яни виставили зірковий склад: чемпіона Європи Івана Фідика, чемпіона України Богдана Москаля, екс-чемпіона Львівської області Василя Музику. Закарпатці теж зуміли зібрати майже всіх сильніших.
Це додало значимості турніру, адже так багато спортивних зірок на обласних змаганнях з шашок ще не було. Змагання проводились 21 раз і були присвячені світлій пам’яті Віктора Ватамана, спортсмена-шашкіста, інтелігентної людини. Село Н. Апша знамените своїми жителями, які полюбляють простір, велич, а тому працюють, як бджілки. А ще місцева влада підтримує активних людей, які розуміють значення спорту в житті суспільства і розвивають його серед місцевих жителів.
Спортсмени змагались по швейцарській системі в 10 турів. Кожному  гравцю на гру відводилось по 20 хвилин. Без поразки пройшли турнір два спортсмени. Це Захар Лавренченко з Запорізької області і юний Богдан Роман з Іршави. Захар зробив менше нічиїх і за тур до завершення змагань виборов перше місце.
Трохи меншу кількість очок набрали п’ять спортсменів  і претендували на інші призові місця. Серед них і представник Тячева Микола Кошілко. Додатковий показник вивів Богдана Романа на друге місце. Третє місце -  в найтитулованого учасника Івана Фідика. Микола Кошілко – четвертий. Ще один представник Тячева посів сьоме місце, відставши від призерів на мінімальну “відстань”.
 P.S. Відбулись Загальні Збори громадської організації “Обласна Федерація шашкових ігор”. Спортсмени вирішили свої нагальні справи, обговорили календар змагань з шашок на 2019 рік, вибрали голову, заступника, Раду Федерації, ревізора. Миколі Кошілко довірили високу місії – вирішувати різноманітні діяльності організації, як член Ради Федерації. А ще відбулась дуже цікава подія – кращим спортсменам – збірникам  області вручені спортивні костюми з символікою Закарпатської області. Серед них і Микола Кошілко, якому, як діючому чемпіону області, подарунок вручено першому.
А. Вайда
Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00