На Закарпатті відбулося засідання Українсько-словацької міжурядової комісії з питань транскордонного співробітництва

2018-11-27 12:45:19

Протягом 26-27 листопада Закарпатська область була майданчиком для проведення 14-го засідання Українсько-Словацької міжурядової комісії з питань транскордонного співробітництва, у рамках якого, зокрема, відбулася Стратегічна сесія «Транскордонне співробітництво в Україні: досягнення та виклики».
Учасниками міжнародного заходу стали високопосадовці України та Словаччини – з української сторони: перший заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, голова української частини Комісії В’ячеслав Негода, генеральний директор Директорату регіонального розвитку Мінрегіону Олена Бойко, Надзвичайний і Повноважний Посол України в Словацькій Республіці Юрій Мушка, заступник голови Закарпатської ОДА Віктор Мікулін, Ужгородський міський голова Богдан Андріїв; зі словацької сторони: Державний секретар Міністерства внутрішніх справ Словацької Республіки, голова словацької частини Комісії Рудольф Урбанович, директор Департаменту місцевої влади, самоврядування та зовнішніх відносин Міністерства внутрішніх справ Словаччини Моніка Філіпова, Державний секретар Міністерства фінансів Словаччини Дана Мігер, Надзвичайний і Повноважний Посол Словацької Республіки в Україні Марек Шафін, Президент Словацько-української торгової палати Павол Долги.
Також долучилися до поважного зібрання представники фіскальних, прикордонних, правоохоронних, інфраструктурних відомств, дипломати і урядовці, посадовці органів місцевого самоврядування двох держав, голови громадських організацій та інші. Участь в обговореннях взяли представники різних регіонів України і Словаччини – фахівці з питань євроінтеграції, транскордонного співробітництва та інвестиційної діяльності.
Питання порядку денного засідання міжурядової Комісії стосувалися стану та перспектив розвитку спільного прикордонно-митного контролю і малого прикордонного руху на українсько-словацькому кордоні, розвитку прикордонної та транспортної інфраструктури, збереження навколишнього природного середовища та попередження надзвичайних ситуацій на кордонні, співробітництва в галузі прикордонного туризму тощо.
Також присутні ознайомилися з інформацією про стан реалізації Програми прикордонного співробітництва на 2014-2020 роки «Україна – Угорщина – Словаччина – Румунія» (ENPI).
В ході Стратегічної сесії «Транскордонне співробітництво в Україні: досягнення та виклики» учасники обговорили сучасні тенденції розвитку та ключові програми транскордонного співробітництва та проаналізували роль у цьому процесі громадянського суспільства.
За підсумками двосторонніх засідань були ухвалені і підписані відповідні протоколи та визначені пріоритети для подальшої співпраці.







Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00