Звернення Президента щодо рішення Синоду Вселенського Патріархату про схвалення Томосу українській церкві

2018-12-03 10:57:25
Дорогі українці! 

Сьогодні на Святому Священному Синоді Вселенського Патріархату ухвалені історичні рішення про створення Автокефальної Української Православної Церкви. Схвалено текст Томосу про надання незалежності українській церкві, а також прийнято рішення про скликання об‘єднавчого православного Собору. Дату його проведення незабаром оголосить Патріарх Варфоломій. Учасники Собору оберуть предстоятеля незалежної Автокефальної Православної Церкви України. Йому і буде вручено Томос про автокефалію.
Томос це – грамота про нашу духовну незалежність. Українська Церква стає однією з п’ятнадцяти самостійних православних церков, із яких і складається Вселенське Православ’я.
Держава для цього вже все зробила, що могла і мусила зробити. Наші переговори тривали не один рік.
Все від нього залежне вчинив і Вселенський Престол. Ми, українці надзвичайно вдячні Його Всесвятості Варфоломію за таку любов і таку увагу до України.
Залишився лише один крок до завершення процесу. Тепер вже нашим православним ієрархам належить зібратися і провести об’єднавчий собор. Обраному предстоятелю випаде честь отримати Томос із рук Вселенського Патріарха.
Москва – держава та російська церква, ефесбешники та церковники, хто в погонах, хто в рясах, хто в хрестах, хто в лампасах – не боялися жодного гріха, аби тільки зірвати це рішення.
Але Господь був з нами, бо ми ведемо праведну боротьбу за нашу незалежність, і Томос – це історична подія на цьому шляху.
Слава Богу і слава Україні!
Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00