На Закарпатті готуються до VIІ засідання Змішаної Українсько-Румунської комісії з питань захисту прав нацменшин

2018-12-03 15:58:13
У п'ятницю 30.12.18 перший заступник голови Тячівської державної адміністрації Михайло Полажинець взяв участь в засіданні круглого столу „Актуальні питання забезпечення прав представників румунської національної меншини в Закарпатській області”, який відбувся в Середньо-Водянській ЗОШ І-ІІІ ст. Рахівського району. 

Серед учасників  також представники облдержадміністрації  - заступник директора департаменту освіти і науки облдержадміністрації А. А. Штерр, начальник управління  зовнішньоекономічних зв’язків, інвестицій та транскордонного співробітництва облдержадміністраціїР. В Мойш - Шіман, начальник управління національностей та релігій облдержадміністрації Й.Й.Резеш. 
А також керівники відповідних підрозділів Тячівської та Рахівської райдержадміністрацій, органів місцевого самоврядування місць компактного проживання представників румунської спільноти, загальноосвітніх навчальних закладів з румунською мовою навчання, громадських організацій румунської національної меншини  двох районів. Участь в засіданні круглого столу взяв також консул Румунії в Солотвині Габріел Нікола та інші. 
Мета  даного зібрання: підготовка до проведення VIІ засідання Змішаної Українсько-Румунської комісії з питань забезпечення  прав осіб, що належать до національних меншин, яке відбудеться 10-11 грудня в м. Бухарест. 
Учасники обговорили питання щодо участі румунської національної спільноти у транскордонному співробітництві,  забезпечення освітніх та культурних потреб представників національної меншини та інших прав румунської спільноти Рахівського  й Тячівського району. За результатами зібрання прийнято відповідні рекомендації та пропозиції, які будуть використані у підготовці до проведення запланованого засідання Змішаної Українсько-Румунської комісії.
Прес-служба Тячівської райдержадміністрації 





Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00