На Раді регіонального розвитку області обговорили проекти в галузі транскордонного співробітництва на 2019-2021 рр.

2018-12-04 09:31:06
Реалізація проектів транскордонного співробітництва, які обговорили під час засідання Ради регіонального розвитку області, тісно пов’язані із галуззю інфраструктури.
Перелік основних напрямків міжнародної співпраці з країнами-сусідами на найближчі три роки озвучив керівник краю Геннадій Москаль.
– Це реалізація проекту з будівництва Берегівської об’їзної дороги, яка з’єднає угорський автобан М3 з нашою трасою міжнародного значення «Чоп – Київ». Нова дорога з одночасним відкриттям пункту пропуску біля с. Дийда Берегівського району значно оптимізує автотранспортні потоки між Україною й країнами Євросоюзу, – наголосив Геннадій Москаль. – Це проект не тільки закарпатського чи навіть загальноукраїнського, а європейського масштабу!
Крім того, наступного року очікується відкриття ще одного міжнародного пункту пропуску «Велика Паладь – Нодьгодош» на українсько-угорському кордоні.
– Як угорці, так і ми вже побудували сучасні під’їзні дороги до майбутнього пункту пропуску, залишилося встановити модульні павільйони для прикордонників та митників і підписати міжурядову угоду, – розповів голова облдержадміністрації.
Разом з уже розпочатими транскордонними проектами триває робота по відкриттю нових пунктів пропуску і з іншими сусідніми країнами – Словаччиною, Румунією та Польщею.
Нагадаємо, що 29 листопада Рада регіонального розвитку Закарпатської області під головуванням Геннадія Москаля обговорила перспективний план розвитку краю на 2019-2021 роки.
Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00