Ми з вами – Президент проінформував рідних військовополонених українських моряків про дії держави на їх підтримку

2018-12-05 12:09:56
Президент Петро Порошенко під час зустрічі з рідними моряків, які були захоплені в полон Російською Федерацією, проінформував про заходи, які вживаються владою для якнайшвидшого їх звільнення з російського полону.

«Ми маємо забезпечити допомогу і підтримку, в тому числі юридичну кожному. Для цього з перших же хвилин дано відповідне доручення Міністерству закордонних справ», - сказав Глава держави та повідомив, що цим питанням також опікується Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко та Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова, які працюють в тісній координації.
Президент також повідомив, що були дані доручення Міністру оборони України Степану Полтораку про виділення перших 50 000 кожній родині. «Сьогодні я дав доручення Міністру Чернишу (Вадим Черниш, Міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України - ред.) для того, щоб КМУ розглянув надання кожній родині ще по 100 000 грн.», - додав Глава держави.
Він також повідомив, що Російська Федерація проігнорувала і не виконала рішення Європейського Суду з прав людини щодо надання інформації про стан наших полонених моряків.
Також Петро Порошенко проінформував, що дав доручення Міністру закордонних справ терміново разом з Міжнародним Комітетом Червоного Хреста направити спеціальну місію від Червоного Хреста щодо перевірки стану наших хлопців.
Президент також зазначив, що Головам обласних державних адміністрацій дані доручення щодо тісної координації з родичами захоплених росіянами в полон українських моряків і надання усієї необхідної допомоги. «Ми з вами. У мене серце болить за кожного вашого рідного. Вони вже стали і нашими рідними», - сказав Петро Порошенко. «Один за всіх і всі за одного. Нам потрібна єдність. Доки ми єдині, ми здатні примусити Росію відповідати», - додав Президент.
Глава держави також повідомив, що за його дорученням Міністр закордонних справ України Павло Клімкін відбув на засідання Комісії Україна-НАТО, яка присвячена саме звільненню українських моряків, які були захоплені в російський полон. Глава держави також повідомив, що відразу по поверненню Міністра буде призначена особа з МЗС, яка буде інформувати рідних моряків щодо міжнародного забезпечення процесу їх звільнення з російського полону.

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00