Об’єднавчий Собор, який має проголосити створення автокефальної помісної православної церкви, відбудеться 15 грудня – Президент

2018-12-05 12:16:16
Президент Петро Порошенко повідомив, що об’єднавчий Собор, де буде проголошено про створення автокефальної помісної православної церкви відбудеться 15 грудня 2018 року в Софійському соборі в Києві.
Вселенський Патріарх Варфоломій направив відповідні листи із запрошеннями взяти участь у цьому Соборі ієрархам УПЦ Київського Патріархату, УАПЦ та ієрархам УПЦ Московського Патріархату.
Про це Глава держави заявив під час виступу на Форумі місцевого самоврядування.
«Хочу розпочати свій виступ з оголошення важливої новини, яка нібито далека від теми місцевого самоврядування, але є важливою для всієї країни. І – довгоочікуваною. Радий оприлюднити дату об’єднавчого Собору, який має проголосити створення автокефальної помісної православної церкви в Україні. Цей Собор затвердить її статут, нашої нової церкви. Цей Собор обере Предстоятеля. Отже, собор відбудеться 15 грудня 2018 року в Святій Софії, яка протягом століть була центром українського релігійного життя», – сказав Петро Порошенко.
Глава держави повідомив, що Його Всесвятість Вселенський Патріарх Варфоломій поінформував, що вже підписав відповідні листи із запрошеннями ієрархам УПЦ Київського Патріархату, УАПЦ та ієрархам УПЦ Московського Патріархату взяти участь у цій надзвичайно важливій, історичній події.

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00