Нові амбулаторії, перинатальний центр, туберкульозна лікарня – стратегічні проекти медичної галузі Закарпаття на наступні три роки

2018-12-06 08:57:16
Про перспективи розвитку медичної галузі Закарпаття під час засідання Ради регіонального розвитку Закарпатської області розповів керівник краю Геннадій Москаль. 

У першу чергу, він наголосив, що в області за останні три роки не закрито жодного медичного закладу, навпаки – за цей період відкрито вісім пунктів базування екстреної медичної допомоги.
– Це нові робочі місця і можливість оперативного надання людині лікарської допомоги, – зазначив Геннадій Москаль. – Крім того, додатково відкриті три сателітні відділення програмного гемодіалізу, що значно покращує якість медичної допомоги людям із нирковою недостатністю.
З наступного року на Закарпатті почнеться будівництво 21-ї сучасної амбулаторії в сільській місцевості, які значно покращать якість надання первинної медичної допомоги. Кошти на будівництво амбулаторій виділені з Державного бюджету і вже знаходяться в області. Наразі розробляється проектно-кошторисна документація, окремі проекти вже проходять експертизу. Будівництво деяких амбулаторій почнеться ще до кінця поточного року.
Крім того, заплановано спорудження перинатального центру в обласній клінічній лікарні імені А. Новака. Наступного року буде виготовлено проектно-кошторисну документацію, а саме будівництво здійснюватиметься за рахунок Державного фонду регіонального розвитку у 2019-2020 рр.
– Важливою є реалізація міжнародного проекту в галузі. У вересні цього року в рамках Програми транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна» ми підписали грантовий договір на будівництво туберкульозної лікарні на 100 ліжок у Закарпатській області, який передбачає виділення 5 мільйонів 400 тисяч євро, – повідомив голова облдержадміністрації.
Нагадаємо, що під час засідання Ради регіонального розвитку було озвучено ключові напрямки розвитку галузей інфраструктури, транскордонного співробітництва, екології, освіти, спорту, медицини, культури, туризму в області на 2019-2021 рр.
Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00