Відбулось засідання ради регіонального розвитку Тячівського району

2018-12-06 15:41:55

    

       Сьогодні 06.12.18 грудня  у залі засідань Тячівської РДА, під головуванням голови райдержадміністрації Василя Дем'янчука та за участі голови районної ради Івана Фабриція відбулося засідання Ради регіонального розвитку Тячівського району. 

            Участь у зібранні також взяли - керівники структурних підрозділів державної адміністрації, установ, організацій району та голови місцевих рад. 

            На порядок денний ради виносилось питання: «Про формування перспективного плану розвитку Тячівського району на 2019-2021роки».

            Насамперед голова Тячівської державної адміністрації Василь Дем'янчук проінформував про виконання робіт соціально-економічного розвитку району за попередні роки - 2015 -2018 рр та план розвитку на 2019-2021роки.  

            Наголосив, що починаючи із 2015 року в районні інтенсивно здійснювалися ремонти автомобільних доріг. Для цього залучалися кошти з різних джерел фінансування, в тому числі значна частина коштів місцевих бюджетів була спрямована на ці цілі. Акцент звичайно ж робився на здійснення капітальних ремонтів, які щороку впродовж 2015-2017 років здійснювалися на окремих ділянках майже в кожному населеному пункті. Загалом за цей період відремонтовано понад 60 таких ділянок.

            Зокрема, в с.Угля - 2 ділянки по вул. Лесі Українки, 2 ділянки по вул.Шкільна; в ур.Русково с.Груники - декілька ділянок по вул.Марії Терезії; в с.Німецька Мокра -  декілька по вул..Миру; в с.Руська Мокра - дві дороги; в с.Топчино - 2 ділянки; в с.Тарасівка -  по вул.Вітерна, вул..Заводська; в смт. Дубове - вул. Верховинська; в с.Лопухів -  вул.Центральна; в с.Глибокий Потік - три ділянки по вул. Шевченка; в с.Широкий Луг - декілька ділянок по вул. Миру. Також проведені ремонтні роботи доріг в с.Красна, с.Теребля, с. Дулово, в с.Вільхівці,  с.Добрянське,   в с.Біловаці, с.Бедевля та ін.. Таким чином вдалося максимально відремонтувати напрямок дороги від с.Бедевля до Усть-Чорнянського куща.

            У 2017 році за кошти Митного експерименту адміністрацією розпочаті роботи на трьох дорогах: Уля-Мала УголькаКолочаво - Усть-Чорна-БедевляУсть-Чорна - ЛопухівВ поточному році вже за кошти ДФРР та субвенції з обласного бюджету на останній (Усть-Чорна-Лопухів) вдалося роботи виконати в повному обсязі. На інших двох – роботи продовжуватимуться і в наступному році. 

            У 2018 році усі районні дороги загального користування місцевого значення перейшли в управління райдержадміністрації. Відтак було виготовлено проектно-кошторисні документації та проведено усі необхідні тендерні процедури. 

            Із Дорожнього фонду на район було виділено лише 12,0 млн. грн., щоправда  впродовж року було додатково виділено ще 10,6 млн. грн.,  але і це далеко не відповідає потребі, тому, як і в попередні роки, для ремонту доріг залучалися кошти з усіх можливих джерел фінансування. 

В умовах обмеженості коштів вдалося в поточному році завершити, крім названої вище (Уст-Чорна –Лопухів), наступні районні дороги: с.Нижня Апша- Середнє Водяне, с.Нересниця-Широкий Луг-Пригідь. На сьогодні Тячівщина має досить у пристойному стані відремонтовані дороги у всіх напрямках. Незавершені роботи будуть продовжуватимуться і в наступних роках, а саме:

- Ми прекрасно розуміємо, що відремонтовані дороги - це і розвиток туристичної галузі, і економіки району, залучення інвестицій, і покращення життя наших громадян, Тому в наступних роках важливий акцент буде приділено покращенню інфраструктури доріг району, - наголосив Василь Юрійович. 

Таким чином планується продовжити поточні середні ремонти доріг у таких напрямках: Колочава-Усть Чорна- Красна-Бедевля; Угля-Мала Уголька; Синевир-Колочава-Буштино (в межах району); Бедевля –Руня; Ганичі-Солоне; Колодне-Нересниця; Кричево-Росош; Терново-Петрушів; Терново-Вишоватий. А також капітальне оновлення доріг : Тересва-Нересниця; Угля-Велика Уголька; Нижня Апша-Великий Боуц; Нересниця –Широкий Луг - Пригідь ; Нересниця – Тарасівка тощо. 

Що стосується розвитку галузі  охорони здоров’я, то за рахунок коштів ДФРР та інших джерел фінансування у 2015-2018 роках зроблено наступні об'єкти:

- завершено будівництво лікарні на 25 ліжок в с.Угля (2017);

- проведено капітальний ремонт Тячівської районної поліклініки (2017) ;

- частково виконані роботи з реконструкції АГК Тячівської районної лікарні № 1 (2015 – планується завершити у 2019) ;

- завершується реконструкція АЗПСМ в с.Широкий Луг (2016-2019) ;

- збудовано нову котельню та встановлено сучасні котли в Нересницькій дільничній лікарні (2017) ;

- проведено реконструкції котелень зі встановленням енегоощадних котлів в Усть-Чорнянській міській лікарні, Дубівській РЛ № 2, Нижньоапшанській дільничній лікарні (2015-2016) ; 

- котельні трьох закладів охорони здоров’я переведено із природного газу на тверде паливо: Тересвянська міська лікарня, Тереблянська дільнична лікарня та Тернівська АЗПСМ (2015-2016)

Упродовж  2019-2021 роки планується: 

- завершити роботи з реконструкції АГК Тячівської РЛ № 1 ;

- виконати капітальний ремонт інфекційного відділення Тячівської районної лікарні № 1, для якого вже виготовлено проектно-кошторисну документацію;

- утеплення фасаду Нересницької ДЛ;

- реконструкція будівлі Усть-Чорнянської ДЛ;

- капітальний ремонт АЗПСМ в смт Солотвино і с. Красна та будівлі ФАПу в с.Біловарці, а також будівництво АЗПСМ в с.Бедевля;

- завершення реконструкції АЗПСМ в с.Широкий Луг;

реконструкція частини приміщення ДНЗ № 2 під реабілітаційний центр в смт Дубове.

В галузі освіти у 2015-2018 роках зроблено:

- проведено реконструкцію та відновлено роботу ДНЗ «Веселка» в смт Тересва (2012-2017 ) ;

зроблено капітальний ремонт даху та заміну вікон в ДНЗ с.Грушово(2016) ;

- продовжується будівництво ДНЗ на 100 місць в с.Нижня Апша ;

- в  поточному році розпочато будівництво ДНЗ на 60 місць в с.Тарасівка;

- зроблено реконструкцію системи опалення ДНЗ с.Вишоватий ;

- здійснювалися поточні та капітальні ремонти загальноосвітніх закладів району;

- замінено покрівлю в ЗОШ с.Велика Уголька, відремонтовано дах в Глибокопотіцькій та Солотвинській ЗОШ І-ІІІ ст. ;  

- в ряді закладів повністю або частково замінено вікна на металопластикові ;

- в семи закладах освіти котельні переведено зі споживання природного газу на тверде паливо: Буштинська ЗОШ І-ІІІ ст., Тячівська ЗОШ І-ІІІ ст. з угорською мовою навчання, Бедевлянська ЗОШ І-ІІІ ст.,Біловарська ЗОШ І-ІІІ ст., Грушівська ЗОШ І-ІІІ ст., Чумалівська ЗОШ І-ІІІ ст., Тересвянська ЗОШ І-ІІІ ст. ;

- впродовж 2016-2018 років придбано 4 шкільних автобусів для Лопухівської, Нересницької, Тернівської та Глибокопотіцької ЗОШ І-ІІІ ст.

- продовжується будівництво спортивних та дитячих майданчиків;

На 2019-2021 роки планується: 

- завершити будівництво ДНЗ в с.Нижня Апша і Тарасівка

- будівництво ДНЗ на 100 місць в с.Калини, на 40 місць в с.Глибокий Потік, корпусу ДНЗ на 80 місць в с.Чумальово, на 40 місць в с.Велика Уголька, с.Топчино;

- капітальний ремонт ДНЗ в с.Колодно;

- будівництво корпусу молодших класів ЗОШ в с.Терново;

- нагального вирішення потребує будівництво ЗОШ в с.Нересниця і Лопухово, Широкий Луг та додаткового корпусу ЗОШ в с.Красна;

- планується продовжити роботи із заміни вікон та дверей, утеплення фасадів в загальноосвітніх закладах Грушівської ЗОШ І-ІІІ ст., Бедевлянська ЗОШ І-ІІ ст, Буштинська гімназія, Біловарська, Калинівські ЗОШ І-ІІІ і І- ІІ ст., Тересвянська ЗОШ І-ІІІ ст, Тисалівська ЗОШ І – ІІ ст, комплекс заходів з енергозбереження Петрушівської і Вишоватської ЗОШ ; 

- модернізація котельні та котельного обладнання Ганичівської ЗОШ І-ІІІ ст.

В галузі культури та інших сферах у 2015 -2018 роках:

- зроблено капітальний ремонт даху будівлі Дубівського відділу соціального захисту населення (2018) ;

- відкрито філію школи мистецтв в смт Усть-Чорна (2018) ;

- встановлено світлофор в смт .Дубове

- розпочато капітальний ремонт водопроводу в смт Солотвино;

-виконані роботи з будівництва та реконструкції берегоукріплень в с.Руська Мокра, Усть –Чорна, Красна на р.Мокрянка і Тересва; ліквідація наслідків паводку на р. Теребля в с.Вонігово;

На 2019-2021 роки планується зробити в галузі культури:

- капітальний ремонт сільського клубу в с.Тарасівка;

- поточний ремонт будинку культури в с.Біловарці ;

- благоустрій території біля будинку культури в смт Дубове

Інші сфери:

- будівництво каналізаційно-очисних споруд в смт Дубове, Солотвино, Буштино ;

- завершення капітального ремонту водопроводу в смт Солотвино;

- реконструкція системи водопостачання житлового масиву по вул. Незалежності та Травневій в смт Буштино;

- будівництво спортивних майданчиків: в смт Тересва (на стадіоні), с. Глибокий Потік, с. Вільхівці-Лази, с.Кричово, дитячих майданчиків в с.Добрянське, Руська Мокра

Берегоукріплення

- завершення робіт по реконструкції берегоукріплень р.Тересва на ділянці №1 і № 2 в с.Красна, а також с.Підчос ;

-  будівництво берегоукріплень на р.Тересва в с.Ганичі і Калини;

- будівництво водозахисних споруд правого берега р.Тересва в с.Нересниця нижче автодорожнього моста дороги Колочава-Бедевля;

- будівництво пішохідного мосту через р.Терешулка по вул..Гагаріна в с.Тарасівка;

- будівництво водозахисних споруд на р.Лужанка в с.Тисолово;

Як наголосив очільник району Василь Дем'янчук в наступних роках будуть продовжені роботи на тих об'єктах, де вони вже розпочаті. Відтак звернувся до голів місцевих рад надавати свої пропозиції щодо першочергових завдань соціально-економічного розвитку населених пунктів. А також контролювати хід виконання робіт та використання коштів на місцях. 

До присутніх у залі також звернувся голова Тячівської районної ради Іван Фабрицій,  який відмітив тісну співпрацю депутатського корпусу з районною адміністрацією і місцевими радами. Завдяки чому і вдалося чимало зробити в покращенні стану інфраструктури доріг та інших сферах життєдіяльності району, і така співпраця триватиме й надалі.  

Відтак присутні на засіданні Ради зосередили увагу на формуванні Плану перспективного розвитку Тячівського району на 2019-2021 роки та надали свої зауваження і пропозиції щодо  вирішення важливих питань розвитку населених пунктів району .

Прес-служба Тячівської райдержадміністрації 










Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00