У Тячівській РДА обговорили питання щодо погашення заборгованості зі сплати обов’язкових платежів до Пенсійного фонду

2018-12-11 12:10:09
На   виконання  доручення  Кабінету   Міністрів  України  від   05.09.2018 року №34517/1/1-18   щодо  погашення  заборгованості  зі   сплати  обов’язкових  платежів   до  Пенсійного  фонду   України  в  Тячівськомурайоні  здійснюється   ряд  заходів,
 спрямованих   на  забезпечення  своєчасного   фінансування  виплат  пенсій   та  грошової  допомоги   пенсіонерам  району,  серед   яких  пріоритетними  є   наповнення  бюджету  Фонду   шляхом  погашення  заборгованості  із   платежів, детінізація   зайнятості  та  доходів   населення.
Відтак 11.12.18 голова Тячівської РДА Василь Дем'янчук  за участі першого заступника Михайла Полажинця та голови районної ради Івана Фабриція провели  зустріч з начальником  Тячівського об’єднаного управління Пенсійного фонду Сергієм  Даниличем. 
Насамперед керівник управління  Сергій   Данилич інформував, що для виплати грудневих пенсій пенсіонерам району потрібно 65,3 млн. грн., а ці кошти виплачуються з надходження єдиного соціального внеску. Наголосив, що станом   на  01  листопада   2018 року  платники, які  зареєстровані   на  території  Тячівського району мають  заборгованість  з   платежів  до  Пенсійного   фонду  України  в  сумі  27960,1 тис. грн.  та   зі  сплати  єдиного   внеску  на  загальнообов’язкове  державне   соціальне  страхування (далі – єдиний  внесок)  (за   даними  державної  фіскальної   служби  України)  в  сумі  30451,9 тис. грн.  
Із загальної заборгованості по єдиному соціальному внеску 25527,4 тис. грн. становить заборгованість фізичних  осіб – підприємців. Зростання боргу виникло через проведене нарахування у вересні та жовтні поточного року Фіскальною службою України фізичним особам-підприємцям на загальній системі оподаткування зобов’язання за 2017 рік та І-ІІІ квартал 2018 року. 
Аналіз   динаміки  заборгованості  зі   сплати  єдиного  внеску   та  платежів  до   Пенсійного  фонду  України   свідчить  про  погіршення   ситуації.  Темпи  росту   заборгованості  платників  зі   сплати  єдиного  внеску   по  Тячівському району  до   початку  року  становлять 484,4  %   або  на  24126,8 тис. грн.  
Також начальник управління повідомив, що спеціалістами управління підготовлено списки боржників, які надані головам територіальних громад, сільських та селищних рад і просив посприяти у погашенні боргів. 
У підсумку, голова РДА Василь Дем'янчук надав доручення комісії з питань погашення заборгованості при райдержадміністрації на найближчому засіданні розглянути питання зменшення та повної сплати заборгованості єдиного соціального внеску та вжити більш дієвих заходів до боржників. 
Прес-служба Тячівської райдержадміністрації 

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00