У Тячеві вшанували ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС

2018-12-13 14:30:02
Сьогодні в Тячеві відзначили День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, який щорічно відзначається 14 грудня з нагоди закінчення будівництва саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком.

  У цей день люди вклоняються перед мужністю, самовідданістю та високим професіоналізмом ліквідаторів.  Не дивлячись на відсутність обладнання, інструкцій та досвіду вони робили все, що від них залежало і віддали своє здоров’я та життя заради життів мільйонів інших громадян. 
     Відтак, в Тячівській районній галереї ім. Ш.Голлоші відбулися урочисті вшанування ліквідаторів участь в яких взяли – перший заступник голови Тячівської райдержадміністрації Михайло Полажинець та керівник апарату Богдан Макусій, заступник голови районної ради Ігор Грабарь, начальник управління освіти, охорони здоров’я, культури, сім’ї, молоді та спорту Тячівської міської ради Станіслав   Дерен. 
Ведучі заходу - Анна Сасин, Діана Шпілка та Лев Ребар нагадали присутнім про ті страшні події, які відбулися в Україні 26 квітня 1986 року.   У 30-ти кілометрову зону навколо ЧАЕС почали прибувати фахівці, яких відправляли для проведення робіт на аварійному  блоці та навколо нього, а також військові частини. Пізніше їх стали називати ліквідаторами аварії. Вони працювали в небезпечній зоні змінами. Ті, хто набрав максимально допустиму дозу радіації, виїжджали, а на їхні місця приїжджали інші. На жаль, наслідки від отриманого опромінення радіацією відчуваються до сьогоднішнього часу. Відтак  пам’ять всіх загиблих ліквідаторів присутні вшанували  хвилиною мовчання.
До ліквідаторів із словами подяки звернувся перший заступник голови РДА Михайло Подажинець.      
  – Ми щиро дякуємо всім вам за героїзм та мужність, який ви проявили під час ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, ризикуючи при тому власним здоров'ям і життям, - зазначив посадовець.
Відтак Михайло Полажинець деяким ліквідаторам вручив подяки від Тячівської РДА. 
Також до виступу було запрошено заступника голови районної ради Ігоря Грабаря, начальника управління освіти, охорони здоров’я, культури, сім’ї, молоді та спорту Тячівської міської ради Станіслава    Дерена, голову громадської організації Союз-Чорнобиль України Тячівського району Миколу Ковальчука. Вони теж відзначили мужність та самовідданість учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та  побажали всім міцного здоров'я, витримки та успіхів у житті. З музичними композиціями виступила учениця Нересницької дитячої школи мистецтв Марія Джуган. 
Чорнобиль...Чорний біль нашої землі. І скільки б не минуло років, все одно це слово полум’янітиме чорним вогнищем скорботи... Пам'ятаймо! 
 Прес-служба Тячівської райдержадміністрації













Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00