Відкриття спортивного майданчика та ремонт доріг - Геннадій Москаль навідався на Тячівщину

2018-12-17 10:27:48


Минулого тижня з робочою поїздкою в Тячівському районі побував голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль. 


 У поїздці очільника області супроводжували, голова Тячівської РДА Василь Дем’янчук, голова райради Іван Фабрицій та депутат Закарпатської облради Василь Федурця. 
У рамках візиту відбулося офіційне відкриття спортивного майданчика в Нересницькій ЗОШ І-ІІІ ст., будівництво якого відбулося за кошти з обласного бюджету. Це дуже приємна і важлива подія для села, тож на подвір’ї школи керівництво області та району радо зустрічали дирекція і актив сільради, шкільна молодь.
Під час  урочистої церемонії відбулося традиційне перерізання символічної стрічки. Право першого удару м’яча було надано Геннадію Москалю, який відмітив важливість покращення інфраструктури  для розвитку фізичного виховання та розвитку спорту серед учнівської молоді. Цьогоріч на Тячівщині розпочато і йде до завершення спорудження таких майданчиків ще в кількох населених пунктах і така робота триватиме й надалі. 
Від імені громадськості та колективу освітнього закладу   голові ОДА висловили вдячність Нересницький сільський голова Василь Гасинець, директор школи Ганна Гасинець. 
Також очільник області оглянув довгобуд загальноосвітньої школи. Об’єкт почали зводити ще в радянський період, однак роботи кілька разів заморожували через відсутність фінансування. Наступного року будівництво можна відновити, для цього потрібно, щоб школа потрапила в перелік об’єктів Державного фонду регіонального розвитку, який фінансується з державного бюджету. Г. Москаль доручив здійснити коригування проектно-кошторисної документації.       
У населених пунктах району очільник краю зустрічався з головами сільрад та громадським активом, де були обговорені насущні питання розвитку сіл, одне з яких є покращення інфраструктури доріг. Як наголосив голова РДА Василь Дем'янчук, цьогоріч це було  і залишається пріоритетним завданням влади. Вдалося чимало зробити у цьому напрямку. Практично в кожному населеному пункті проводилось як капітальне будівництво так і поточні ремонти доріг. Для цього були спрямовані кошти з різних джерел фінансування, зокрема і з обласного бюджету завдяки сприянню голови ОДА Геннадія Москаля. На ділянках,  які не вдалося завершити, роботи будуть продовженні наступного року. 
Як зазначив голова ОДА  восени цього року турецька автодорожня компанія «Онур» почала капітальний ремонт обласної дороги «Синевир – Колочава – Буштино», яка з’єднує три райони – Міжгірський, Хустський і Тячівський. Частина дороги в Міжгірському та Хустському районах уже зроблена, наступної весни, як тільки дозволять погодні умови, ремонт продовжать. Ця дорога проходить через популярні туристичні локації, а суцільний асфальт тут не прокладали уже протягом кількох десятиліть.
Г.Москаль проінспектував також виконані ремонти на дорогах районного значення «Колодне – Нересниця» та Нересниця – Широкий Луг – Пригід». Ще донедавна цей напрямок вважався найгіршим на Тячівщині. За останні три роки тут відремонтовано значну частину дорожнього покриття (роботи виконувалися окремими ділянками в межах виділеного фінансування). Наступного року ремонт також продовжать. 
Що стосується розпочатих ремонтів доріг у селі Мала Уголька та Велика Уголька, то як  наголосив очільник краю під час зустрічі з активом села Угля, вони теж будуть робитися у новому році. 
У свою чергу депутат Тячівської райради Іван Корнута від імені громади висловив щиру вдячність Геннадію Москалю за підтримку і сприяння в соціальному розвитку села. Ще жоден керівник обласного рівня не навідувався в Углю так часто,  як це робить Геннадій Геннадійович. І як результат - в селі відчутні позитивні зміни, зокрема відкрито нову лікарню, яка отримала ще й нову "швидку". Вкрай необхідний шкільний автобус для доставки дітей у навчальний заклад цьогоріч надійшов для Груниківської ЗОШ. Наразі тривають роботи з перекриття дахів трьох навчальних закладів та старої будівлі лікарні, які постраждали під час буревію.  І звісно, ремонт доріг - це найважливіше питання для розвитку гірських населених пунктів, яке теж  успішно вирішується. 
Загалом, Тячівський район – один із лідерів щодо виконання ремонту доріг, стільки дорожніх робіт, як за минулі три роки, тут не виконувалося з початку здобуття Незалежності України.
У підсумку робочого візиту очільника області на Тячівщину обговорені і намічені пріоритетні завдання подальшого соціально- економічного розвитку району. 
Прес - служба Тячівської райдержадміністрації












Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00