Москаль: «За рахунок резервного фонду вдалося відновити 32 соціальні об’єкти, що постраждали внаслідок буревію в червні 2018 року»

2019-01-03 10:51:21
Левова частка коштів на ліквідацію наслідків стихійного лиха надійшла на Закарпаття лише півтора тижні тому
Чотири райони Закарпаття (Іршавський, Мукачівський, Тячівський та Хустський), які постраждали внаслідок буревію з градобоєм у червні цього року, отримали кошти з резервного фонду на ліквідацію наслідків негоди тільки 19 грудня.
– Загальна сума збитків, завданих стихійним лихом, оцінена в 63,7 мільйонів гривень, – наголошує Геннадій Москаль. – Це і лісовий фонд, і розмиті автодороги, і знесені містки, і пошкоджені покрівлі у приватному секторі та на соціальних об’єктах, і обірвані лінії електропередач… Для відновлення пошкоджених соціальних будівель та об’єктів інфраструктури ми мали отримати з резервного фонду 29,7 мільйонів гривень (такий висновок Мінрегіонбуду), натомість Кабмін виділив усього 11,2 мільйони гривень, які надійшли півтора тижні тому – 19 грудня. Знаючи наперед, що кошти можуть прийти надто пізно, а ремонтувати дахи на школах чи відновлювати автодороги потрібно було негайно, ми попросили підрядників виконувати роботу в борг. Таким чином за виділені Кабміном кошти вдалося відремонтувати 32 об’єкти освіти, культури та охорони здоров’я в усіх чотирьох районах, що постраждали від стихійного лиха в червні цього року.

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00