ТЯЧІВСЬКИЙ РВК ІНФОРМУЄ! Про приписку громадян до призовних дільниць

2019-01-03 16:53:29
Згідно із Законом України «Про військовий обов’язок і військову службу» щороку упродовж січня-березня триває процес приписки громадян до призовних дільниць. 

          Що таке приписне посвідчення? Це не лише папір, про який запитують при вході до військкомату. Це важливий і необхідний документ – як реєстрація місця проживання, тільки містить дані про готовність юнака виконати свій військовий обов’язок. Військовий обов’язок – це святий обов’язок кожного громадянина України, особливо зараз, коли країні необхідний захист її цілісності та суверенітету.
          Звернемось до вже зазначеного закону, стаття 14.1 - «Приписка громадян України чоловічої статі до призовних дільниць проводиться з метою взяття їх на військовий облік, визначення наявних призовних ресурсів, ступеня придатності до військової служби, встановлення освітнього рівня, здобутої спеціальності або професії, рівня фізичної підготовки, вивчення особистих якостей». До призовних дільниць приписуються допризовники, яким у рік приписки виповнюється 17 років. Приписка проводиться районними військовим комісаріатом за місцем проживання.
          Категорично не можна пропускати явку на приписку. 
          Усі громадяни, які викликаються для проходження приписки, зобов'язані прибути до призовної дільниці у терміни, визначені Тячівським РВК. Щодо осіб, які не прибули в призначений термін, уточнюються причини неприбуття і одночасно у разі потреби разом з органами національної поліції вживаються заходи до їх виклику чи розшуку та вирішується питання про накладення штрафних санкцій за порушення правил військового обліку.
          Отже, на підставі викладеного, наголошую на обов’язковій явці юнаків 2002 року народження з 14 січня 2019 року до Тячівського РВК, який розташований за адресою: м. Тячів, Незалежності,49  з метою приписки до призовної дільниці та проходження медичної комісії.
ТЯЧІВСЬКИЙ РВК
Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00