Ще один вид державної допомоги – «Муніципальна няня»

2019-01-14 18:34:56
У 2019 році мешканці Тячівського району можуть звернутись до управління соціального захисту населення Тячівської РДА за призначенням ще одного виду державної допомоги – „ Муніципальна няня”.

Згідно з постановою Кабінету Міністрів держава компенсуватиме частину витрат на послуги для дітей віком до  трьох років.  Сума відшкодування рівна прожитковому мінімуму для дітей до 6-ти років, це – 1626 гривень в місяць.
У Міністерстві соціальної політики України наголошують, що компенсація на няню не заміняє інші соціальні виплати на дитину і виплачується окремо за бажанням батьків.
            Запропонованим порядком надання допомоги, батьки самі шукають і обирають фахівця. Єдина обов’язкова умова – це офіційне працевлаштування доглядальниці. Органи соцзахисту залишають за собою право перевірити в державних реєстрах інформацію про няню. Вона має бути або ФОПом, або юридичною особою, яка надає послуги догляду за дітьми.
 Для отримання компенсації послуги „муніципальна няня” отримувач послуги „муніципальна няня” протягом місяця після укладення угоди / договору про здійснення догляду за дитиною до трьох років подає місцевому структурному підрозділу з питань соціального захисту населення за місцем свого проживання такі документи:
 -заяву про надання компенсації послуги „муніципальна няня”;
 -заяву про перерахування коштів для компенсації послуги „муніципальна няня” із зазначенням рахунка в установі банку;
 -копію угоди / договору про здійснення догляду за дитиною до трьох років між отримувачем послуги „муніципальна няняˮ та муніципальною нянею;
             -підтверджувальні документи щодо оплати муніципальній няні послуги з догляду за дитиною до трьох років (чек, розрахункова квитанція, виписка з банківського рахунка).
До заяви додаються копії:  

 
-свідоцтва про народження дитини;
 сторінок паспорта отримувача компенсації послуги „муніципальна няня” з даними про прізвище, ім’я та по батькові, дату його видачі та місце реєстрації;
 -документа про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків (крім фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків, офіційно повідомили про це відповідному контролюючому органові та мають про це відмітку в паспорті) отримувача компенсації послуги „муніципальна няня”;
 -рішення районної, районної у мм. Києві та Севастополі держадміністрації, виконавчого органу міської, районної у місті (у разі її створення) ради, сільської, селищної ради об’єднаної територіальної громади або суду про встановлення опіки (у разі здійснення опіки над дитиною).
 Строк подачі документів – місяць із моменту укладення угоди з нянею. Крім того, щомісяця до 5 числа потрібно надавати документи про оплату праці няні. Рішення про нарахування компенсації ухвалюють місцеві органи соцзахисту протягом 10 днів від дати подання документів.
                                Тячівське УСЗН
Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00