Торік земельниками Закарпаття підготовлено 672 висновки державної експертизи землевпорядної документації

2019-01-17 08:47:33
У 2018 році до Головного управління Держгеокадастру у Закарпатській області, для проведення державної експертизи землевпорядної документації, подано 693 одиниці землевпорядної та землеоціночної документації.

За звітній період фахівцями Головного управління здійснено експертизу 672 одиниць землевпорядної та землеоціночної документації, з яких 654 одиниці обов’язкової державної експертизи, а 18 – добровільної.
Із загальної кількості перевіреної проектної документації підготовлено висновків з оцінкою:
«позитивно» – 507 (75,4%);
«повернуто на доопрацювання» – 163 (24,3%);
«негативно» - 2 (0,3%).
Із загальної кількості підготовлених висновків державної землевпорядної експертизи по видах робіт із землеустрою складають:
- проекти землеустрою щодо відведення земельних ділянок – 499;
- технічні документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок – 145;
- проекти землеустрою щодо встановлення (зміни) меж населеного пункту – 25;
- технічні документації із землеустрою щодо інвентаризації земель – 3.
Загальна сума коштів, які надійшли до Держбюджету за проведення державної експертизи землевпорядної документації у 2018 році становить 192,3 тисячі гривень, – повідомили в Головному управлінні Держгеокадастру у Закарпатській області.
Довідково: Державна експертиза землевпорядної документації – це діяльність, метою якої є дослідження, перевірка, аналіз та оцінка об’єктів експертизи на предмет їх відповідності вимогам законодавства, встановленим стандартам, нормам і правилам, а також підготовка обґрунтованих висновків для прийняття рішень щодо об’єктів експертизи.
Відповідно до Закону України «Про адміністративні послуги» з 1 січня 2015 року на всій території України органи земельних ресурсів надають послуги через центри надання адміністративних послуг (ЦНАП), які утворені при місцевих державних адміністраціях та органах місцевого самоврядування. Громадяни можуть ознайомитись з адресами ЦНАПів на офіційному сайті Держгеокадастру.

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00