У Тячівській РДА відбулася понеділкова нарада

2019-01-21 16:25:30
Сьогодні, (21.01.19 р) відбулася понеділкова нарада, яку провів голова РДА Василь Дем'янчук. 

В нараді також взяли участь - перший заступник голови Михайло Полажинець, керівник апарату Богдан Макусій, голова районної ради Іван Фабрицій, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, установ та організації району.            
Насамперед Про порядок призначення субсидій та найбільш частіші причини відмови у призначенні виплати субсидій Тячівським управління соціального захисту населення державної адміністрації інформувала в.о. начальника  Тячівського УСЗН Любов Дудла. Зокрема, відмітила, що за період 2018 року на призначення різних видів соціальних допомог до управління звернулось  8514 сімей, за субсидією на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого палива та скрапленого газу 9459 сімей.
Основною відмінністю у призначені субсидії в опалювальний сезон 2018/19 років є наявність доходів (сплата ЄСВ), та зміни у членах домогосподарства, які враховуються при розрахунку  в призначенні субсидії. В попередні роки наявність доходів не була обов’язкова.
Відповідно до постанови КМУ від 21 10 1995 р. № 848 „Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива", причинами відмови у наданні субсидій є: 
  • відсутність доходів;
  • середньомісячний сукупний дохід менший, ніж розмір мінімальної заробітної плати;
  • прострочена понад два місяці заборгованість із оплати  житлово-комунальних послуг, сума якої перевищте 20 неоподаткованих мінімумів (350 грн.).
  • заборгованість із сплати аліментів понад три місяці;
  • у заяві або декларації громадянин не повідомив про членів сім’ї або осіб домогосподарства;
  • у заяві та декларації недостовірні дані;
  • зміни у складі сім’ї домогосподарства;
  • відсутність на території України більше 60 днів, 
  • будь у кого із членів сім’ї домогосподарства є в наявності транспортний засіб, що підлягає реєстрації дата випуску якого менше 5 років.
  • Будь-хто із членів сім’ї домогосподарства протягом 12 місяців перед зверненням   здійснив купівлю, або іншим законним способом набув право власності  на суму яка перевищує 50 тис. грн.., інші.
Таким чином, найбільш вагомими  причинами у відмовах та зверненнях на урядову гарячу лінію громадян є відмови у зв’язку з відсутністю доходів членів сім’ї домогосподарства навіть тих, які не проживають, але зареєстровані. 
Голова державної адміністрації Василь Дем'янчук звернув увагу на те, щоб надавати людям роз'яснення, і у разі якщо на це є правові підстави, розглядати звернення на призначення субсидій комісійно з метою захисту найбільш вразливих категорій населення, зокрема пенсіонерів, багатодітних тощо. 
Про підсумки роботи установ, організацій та структурних підрозділів державної адміністрації  2018 рік інформували керівники установ та організацій району, структурних підрозділів державної адміністрації. Очільник району вкотре звернувся до керівників структур, які надають послуги населенню та всіх чиновників  щодо належного виконання обов’язків та чуйного ставлення до людей.
Окрім цього розглянуті питання введення карантину в освітніх та дошкільних навчальних закладів, відновлення енергопостачання у зв'язку з аномальними снігопадами, розчистки доріг та забезпечення проїзду на автошляхах району тощо.    
З приводу обговорених питань надано усні вказівки та доручення, обов'язкові  до виконання.  

 Прес-служба Тячівської райдержадміністрації




Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00