Ситуація із захворюваності на кір та ГРВІ на Тячівщині залишається напруженою

2019-01-22 16:39:16
Сьогодні 22.01.19 відбулося чергове засідання державної надзвичайної протиепідемічної комісії при районній державній адміністрації під головуванням першого заступника голови РДА Михайла Полажинця. 

Участь у зібранні   також взяв співголова комісії, голова Тячівської районної ради Іван Фабрицій та всі члени комісії - керівники структурних підрозділів державної адміністрації, закладів охорони здоров'я. 
Відтак присутніми розглянуто питання Про стан захворюваності на кір та ГРВІ у Тячівському районі з 18.01.2019 по 22.01.2019 р.
Як доповів директор Тячівської районної філії ДУ «ЗОЛЦМОЗУ» В.Молнар, ситуація щодо захворюваності на кір та ГРВІ за терміновими повідомленнями, які поступили з КІЗ та інфекційного відділення Тячівської РЛ №1,  АЗПСМ району на 22.01.2019 року залишається напруженою. 
Так  з початку року в Тячівському районі  зареєстровано 116 осіб захворівших на кір ( в.т.ч. 80 дітей, 28 учні загально-освітніх закладів),  що звернулися за медичною допомогою в лікувально-профілактичні заклади району. Останні випадки з таких населених пунктів як Калини, Тересва, Лопухово, Дубове, Усть-Чорна, Грушево, Р.Поле, Буштино, Вонігово, Терново тощо.
 21.01.2019 на ГРВІ (згідно поданих з ЛПЗ даних) захворіло 49 осіб, в т.ч. дітей 42, в таких населених пунктах як:  см.Тересва, смт.Буштино, с.Бедевля, с.Кричево, с.Калини, с.Тарасівка.
Відтак співголова комісії Іван Фабрицій наголосив, що при введеному   карантині необхідно моніторинг захворюваності на кір та ГРВІ  передавати щоденно до Тячівської лабораторної філії ДУ «ЗОЛЦМОЗУ» з усієї  лікувальної мережі Тячівського району.
Заслухавши інформацію виступаючих, враховуючи обговорення надзвичайної протиепідемічної комісії прийнято рішення продовжити проведення моніторингу захворюваності на кір та ГРВІ  населення Тячівського району. А також здійснювати постійне інформування населення району через засоби масової інформації про стан захворюваності та міри профілактики кору та ГРВІ.
Відділу охорони здоров'я та головним лікарям ЛПЗ району посилити роботу щодо аналізу протиепідемічної роботи на кожній дільниці з подвірними   обходами та визначенням групи ризику щодо захворюваності на кір та ГРВІ в усіх вікових категоріях. 
Голова комісії  Михайло Полажинець вчергове наголосив щодо необхідності щеплень населення, як один із найбільш дієвих засобів вберегтись від важких вірусних захворювань
Наступне засідання надзвичайної протиепідемічної комісії при Тячівській РДА заплановано провести наступного тижня. 
Прес-служба Тячівської райдержадміністрації 

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00