У Тячеві відбулося урочисте зібрання з нагоди Дня Соборності України

2019-01-23 00:34:49
Сьогодні, 22 січня, у Тячівському районному будинку культури відбулося урочисте зібрання з нагоди Дня Соборності України та 73-ї річниці утворення Закарпатської області у складі України.

У заході взяли участь керівники районної та міської влади, зокрема перший заступник голови РДА Михайло Полажинець, голова районної ради Іван Фабрицій, міський голова Іван Ковач. А також працівники державних установ та освітніх закладів, представники громадськості, учнівська молодь.
Насамперед, було запрошено представників райдержадміністрації, районної та міської рад  як данину пам’яті покласти  кошики з квітами до пам’ятника  великому Кобзарю, генію українського народу Тарасу Шевчнку. 
Відтак, ведучі заходу нагадали всім про події сторічної давності, коли у  Києві   під  золотими  куполами   святої  Софії  відбулося   підписання  Акту  Злуки   – воз’єднання  українських  земель.   
Того  далекого   зимового  дня  з   доброї  волі Західноукраїнської  Народної  Республіки   вперше  в  нашій   історії  воєдино  злилися століттями відірвані одна від одної частини великої України – Західна та Східна і Україна стала єдиною державою.
А Указом Президії Верховної Ради СРСР від 22 січня 1946 року у складі Української РСР було створено Закарпатську область із центром у місті Ужгороді. 
З вітальним словом до присутніх звернувся голова Тячівської районної ради Іван Фабрицій, який наголосив, що свято Дня Соборності нагадує нам, що Україна – неподільна держава, і ми – єдиний народ, і сила нашої держави  в єдності українських земель та українського народу.
І саме ті історичні події сторічної давнини сформували підґрунтя для відродження незалежної соборної демократичної України, яку ми на сьогодні маємо.
А також висловив шану усім борцям за волю та незалежність країни в усі часи її існування та нашим захисникам на сході,   які сьогодні боронять Україну від агресора.
 Працівники відділу культури РДА підготували урочистостей переглянули концертну програму   за участі аматорів сцени.  Пісенні й танцювальні вітання линули від ансамблю викладачів Углянської ДШМ,  вокального народного тріо РБК у складі Андріани Поп, Ірини Турчиняк та Олесі Сасин, вихованок клубу спортивного танцю «Фортуна» (Жанна Поор) та інших. 
Літературну композицію представили гуртківці Тячівського ЦДЮТ (керівник Марина Берец). Завершилось дійство виконанням Гімну України, також працівниками ЦРБ було представлено тематичну підбірку літератури, а вихованцями ДШМ - виставку картин.
Прес-служба Тячівської райдержадміністрації 

















Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00