Одного разу письменниця зізналася, що їй хотілося донести до кожної дівчини і молодої жінки істини щастя, до яких Памела сама прийшла з віком. Якби кілька років тому їй хтось показав цей список, можливо, жінка змогла б прожити більш радісне і насичен

2019-01-28 10:01:59
У четвер, 24 січня, у прес-центрі Закарпатської ОДА відбулася прес-конференція, на якій поінформовано про результати роботи команди Закарпатської юстиції та Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за 2018 рік.

Як повідомив начальник Головного територіального управління юстиції у Закарпатській області Євген Когутич у 2018 році в області проведено 1466 правоосвітніх заходів, якими було охоплено понад 68 тисяч осіб, в т.ч. 330 заходів в навчальних закладах для понад 12 тисячі школярів та студентів. Систематично здійснювалися виїзди у відділені населені пункти, проводилися прийоми громадян у громадській приймальні з надання безоплатної первинної правової допомоги Головного територіального управління юстиції у Закарпатській області. Крім того, усі бажаючі мали можливість звернутись до обласної юстиції он-лайн через «Віртуальну громадську приймальню», Skype, сторінку ГТУЮ у соціальній мережі FB та он-лайн чат з питань ДРАЦС. Всього громадянам було надано 1195 консультацій.
«Значним позитивом стало відкриття для широкого загалу довідково-інформаційної платформи WikiLegalAid, яка наразі налічує понад 1400 консультацій з правових питань, а також посилання на нормативні акти, судові рішення, зразки процесуальних документів», - наголосив Євген Когутич.
Як зазначила заступник начальника з питань державної реєстрації - начальник Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Закарпатській області Маріанна Готра, у рамках пілотного проекту Мін’юсту «Шлюб за добу» було укладено 579 шлюбів, в тому числі 98 - з іноземцями.  У пологових будинках області батьки новонароджених отримали 3 439 свідоцтва про народження немовлят, що складає 66% від загальної кількості складених актових записів цивільного стану цими відділами. Протягом минулого року послугою веб-порталу «Звернення у сфері державної реєстрації актів цивільного стану» скористались 3559  осіб. За звітній період відділами ДРАЦС Закарпатської області прийнято, оброблено та оформлено 3 943 документів, з яких  3043 свідоцтв та витягів з Державного  реєстру актів цивільного стану громадян,  887 нотаріальних і судових рішень та 13 документів щодо реєстрації бізнесу.
Протягом 12 місяців поточного року на виконанні в територіальних органах державної виконавчої служби перебувало 85 973 виконавчих документів на загальну суму 3 398, 8 мільйона гривень. Про це повідомив заступник начальника Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Закарпатській області Віктор Овчинніков. За цей період органами державної виконавчої служби Закарпатської області фактично виконано 19 669 виконавчих документів, що на 2 144 виконавчих документа більше, ніж було фактично виконано протягом 2017 року та фактично стягнуто 213, 5 мільйона гривень, що на 18, 6 мільйона гривень більше, ніж було стягнуто протягом 2017 року.
Минулого року на реалізацію до Системи електронних торгів арештованим майном (СЕТАМ) передано арештованого державними виконавцями майна на суму 127, 8 мільйона гривень. Протягом зазначеного періоду реалізовано арештованого майна на суму 30,1 мільйона гривень.
Кількість підприємств-боржників з виплати заробітної плати у порівнянні з початком 2018 року зменшилась з 13 до 7. Всього ж відновлено порушені права громадян з виплати заробітної плати на суму 1 865 241 гривень.
Органами ДВС Закарпатської області безоплатно передано на благодійні цілі 88 одиниць конфіскованого майна, яке не було реалізовано у встановленому законодавством порядку. З них 20 одиниць майна безоплатно передано на потреби АТО (ООС).
Торік місцевими центрами з надання БВПД в області, в тому числі бюро правової допомоги, було зареєстровано 13 513 звернень клієнтів, 12 527 особам було надано правову консультацію, 1 550 із них написали письмову заяву про надання БВПД. Як зазначив директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Закарпатській області Василь Попадинець, у результаті розгляду письмових заяв про надання БВПД було прийнято 1 487 рішень про надання БВПД, видано 1 146 доручень адвокатам та 477 штатним працівникам (представництво клієнта в суді або оформлення процесуальних документів). 






Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00