Волонтери Тячівщини прозвітувались про поїздку на Схід

2019-01-31 13:30:56
  Група волонтерів з Тячівщини, які доставили гуманітарний вантаж на Схід до новорічно-різдвяних свят, прозвітувалися про поїздку. 

           Її організатором виступила Тячівська райдержадміністрація, яка постійно надає допомогу українським військовим, що захищають територіальну цілісність нашої держави. 
         - Це вже стало традицією у такий спосіб  вітати наших українських захисників та місцеве населення Сходу з  великими святами.  Тим більше, що здійснюємо ми її вже декілька років поспіль, відколи в нашій країні триває неоголошена війна з агресором, - наголошує очільник району Василь Дем'янчук.      
          Здійснила благодійну місію група волонтерів під керівництвом радника голови РДА Віталія Богдана, який постійно доставляє такі вантажі на Схід. Це вже його за рахунком така 29 волонтерська поїздка.  
         За кермом вантажного автомобіля перебував приватний підприємець з села Угля Іван Стан, який і надав власний транспортний засіб для цієї благодійної місії. Відтак відмітив, що дорога хоч була і нелегкою, однак дуже важливою, адже вдалося зробити добру справу. 
          Звісно, гнітюче враження для нього особисто справили наслідки  війни, зруйновані будівлі та об'єкти інфраструктури. Найбільше запам'яталися теплі зустрічі з бійцями 128 - ї бригади, які на той час перебували на передовій. А також знайомство з місцевим населенням, яким доводиться жити в непростих умовах неоголошеної війни її жахіттями. 
         - Нас  всюди дуже привітно зустрічали, дякували і передавали вітання, -  каже Іван Стан. Відтак переконався на власні очі у тому, наскільки важливою тут є підтримка та допомога як підтвердження того, що Схід і Захід разом.  
         Насамперед волонтери заїхали в місто Красногорівка, де зустрілись з представниками військово-цивільної адміністрації, з якими в Тячівській РДА вже декілька років тому укладено угоду про співпрацю. Передали вітання від керівництва Тячівщини і матеріальну допомогу, яку для місцевих жителів Красногорівки зібрали небайдужі мешканці нашого району.
         Найбільше подарунків дісталося учням місцевої школи та вихованцям садочку, які для них передали вихованці навчально-освітніх закладів Тячівського району,   серед яких багато іграшок, солодощів, шкільного приладдя тощо.  
         Значну частину вантажу волонтери розділили серед місцевого населення так званої "сірої зони" - Красногорівки, Миронівки, Новотроїцького, Майорську та інших селах в напрямку до сумнозвісного Дебальцева. Решту допомоги роздали українським бійцям, що знаходяться на пропускних пунктах та блок - постах, у місцях дислокації . 
         Голова РДА Василь Дем’янчук висловлює щиру вдячність всім небайдужим мешканцям району, які долучились до організації цієї поїздки, і щиро вболівають за подальшу долю нашої країни. 
          Прес-служба Тячівської райдержадміністрації 















Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00