Москаль: «Найближчими днями почнеться відновлення дорожнього покриття траси «Мукачево – Рогатин», щоб забезпечити по цьому «танкодрому» хоча б елементарний проїзд автомобілів»

2019-02-04 11:17:59
Грошей на капітальний або середній поточний ремонт цієї дороги державного значення уряд не виділив, тому покриття відновлять за рахунок резервів автодорожніх фірм

Геннадій Москаль зібрав у понеділок (4.02) двадцять автодорожніх структур, які працюють на Закарпатті останні кілька років і ремонтують дороги обласного та районного значення. Єдине питання, яке розглядалося на зустрічі, – це необхідність термінових заходів із відновлення дорожнього покриття траси державного значення «Мукачево – Рогатин», що пролягає в межах області.
– Після траси «Київ – Чоп» – це головна транспортна артерія Закарпаття, яка через відсутність фінансування й хронічне, багаторічне непроведення ремонтів розсипалася на шматки й у багатьох місцях нагадує танкодром, – заявляє Г.Москаль. – За останні два роки завдяки моїй ініціативі частину траси відремонтували за кошти митного експерименту (від Яблуницького перевалу через Рахівський, Хустський та частину Виноградівського району). І ці ділянки витримали вже дві люті зими. Решта траси, особливо в Тячівському та Іршавському районах, – практично непроїзна. Дорога «Мукачево – Рогатин» перебуває на балансі Служби автомобільних доріг, тому ми не можемо ремонтувати її за рахунок Дорожнього фонду.
 Наші звернення про крайню необхідність виділення фінансування на ремонт доріг державного значення залишаються без відповіді. Це якщо не рахувати заяву міністра інфраструктури В.Омеляна про те, що митний експеримент (завдяки якому ми відремонтували частину трас державного значення «Мукачево – Рогатин» та «Нижні Ворота – Воловець – Міжгір’я») себе вичерпав. Незважаючи на повний ігнор із боку уряду на жахливий стан доріг державного значення на Закарпатті, ми мусимо хоч якось відновити трасу «Мукачево – Рогатин».
Тому сьогодні на нараді прийнято рішення розділити найгірші ділянки дороги в Мукачівському, Іршавському й Тячівському районах між автодорожніми фірмами, які найближчими днями, як тільки дозволить погода, почнуть із власних резервів відновлювати дорогу. Загалом проблему це не вирішить, але до виділення коштів на справжній ремонт цього «танкодрому» ми мусимо забезпечити хоча б елементарний проїзд автомобілів.

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00