В облдержадміністрації відбулося засідання Координаційної ради з питань інтелектуальної власності

2019-02-08 13:40:29
У четвер, 7 лютого, у Закарпатській ОДА відбулося засідання Координаційної ради з питань інтелектуальної власності під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Івана Дурана.
На зустрічі презентували проект «Підтримка інновацій у Дунайському регіоні за допомогою знань та управління інтелектуальною власністю» в межах Дунайської транснаціональної програми.
У реалізації вказаного проекту беруть участь 19 партнерів з 16 країн. Від України пошуком та аналізом відповідної інформації займатиметься Агентство регіонального розвитку та транскордонного співробітництва «Закарпаття».
Директор Агентства Михайло Данканич ознайомив присутніх з напрямками роботи в межах проекту. Зокрема, його метою визначено створення інноваційної, міжнародної універсальної платформи управління інтелектуальною власністю Knowing Hub – відкритої бази доступу до інтелектуальної власності задля ефективного використання наявних знань про патенти та інші форми інтелектуальної власності, а також про вже існуючі дослідження та розробки. Це забезпечить основу для рішень з управління інтелектуальною власністю, усуне недоліки неякісних даних про права інтелектуальної власності в реальному житті, стимулюватиме розвиток ринку інтелектуальної власності та подальші інвестиції в інновації.
Підводячи підсумки обговорень, директор обласного департаменту економічного розвитку і торгівлі Денис Ман висловив сподівання на подальшу співпрацю облдержадміністрації із зацікавленими структурами в сфері інтелектуальної власності та створення Асоціації захисту прав інтелектуальної власності в області.

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00