Тячівська райлікарня №1 отримала нове сучасне обладнання, вартістю майже 2 млн. гривень

2019-02-20 17:34:58
Сьогодні голова Тячівської державної адміністрації Василь Дем'янчук навідався в  Тячівську  районну лікарні №1 з нагоди важливої події - заклад отримав сучасне медичне обладнання рентген-систему – С-дугу та ЕОП. 

У заході також  взяли участь - голова Тячівської районної ради Іван Фабрицій та його заступник Ігор Грабарь, міський голова Іван Ковач та ін. 
Поважні гості навідалися в операційне відділення, де  і встановлено нове сучасне рентген-обладнання , яке,  як запевняють лікарі, стане неабиякою підмогою під час проведення операцій. 
Вартість придбаної рентген-системи – С-дугу та ЕОП  становить щонайменше 2 млн.грн. 
Основні кошти - 1,5 млн. грн., було виділено з Кабміну за сприяння народного депутата Василя Петьовки. Ще  500 тис. грн. надала Тячівська ОТГ за підтримки міського голови Івана Ковача. 
Як наголосив головний лікар закладу Федір Яринич с-дугу лікарі будуть використовувати для передопераційного рентген-обстеження та для візуалізації під час хірургічних, урологічних, травматологічних оперативних втручань. Дуже важливим обладнання є  для встановлення більш точної  діагностики - рентгенограму на ЕОПі можна  отримати  в реальному часі. 
Як підкреслив голова Тячівської РДА Василь Дем'янчук дане обладнання є дуже важливим для закладу і суттєво вплине на якість надання медичних послуг. Відтак наголосив, що на сьогодні вживається багато заходів з метою покращення матеріально-технічної бази районної лікарні. 
І як підтвердив голова районної ради Іван Фабрицій наступним кроком стане придбання лапароскопу, що допоможе проводити операції без надрізів. Дане питання щодо виділення коштів для цього планують поставити на розгляд чергової сесії райради, сподіваються і на підтримку Тячівської ОТГ.
Загалом цьогоріч  планується максимально оснащиити районну лікарню і таким чином підготувати всі умови для створення на її базі госпітального округу в рамках проведення медичної реформи. 
Прес-служба Тячівської райдержадміністрації 

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00