ПРЕЗИДЕНТ ПЕРЕДАВ ГЕНЕРАЛЬНОМУ СЕКРЕТАРЮ ООН ЛИСТИ-ЗВЕРНЕННЯ УКРАЇНЦІВ ЩОДО СПРИЯННЯ У ЗВІЛЬНЕННІ УКРАЇНСЬКИХ МОРЯКІВ

2019-02-22 14:36:00


Президент України Петро Порошенко у рамках робочого візиту до США провів зустріч з Генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррішем.
Глава держави передав Генсеку ООН звернення від десятків тисяч українців, підписані в тому числі Володимиром Жемчуговим, Ігорем Гордійчуком, Адою Роговцевою, Ігорем Козловським, Вадимом Свириденком, з проханням посилити тиск на Росію для звільнення з полону українських моряків та використати можливості, надані Генсеку Статутом ООН, у вирішенні цієї проблеми. Серед підписантів і понад 18,5 тисяч членів громадських організацій з Закарпаття.
«Українці, які збирали підписи на підтримку наших моряків, просили мене передати вам ці звернення, враховуючи вашу важливу роль і можливості у звільненні наших моряків, яких було затримано з порушенням усіх міжнародних норм. Це наполегливе прохання», – звернувся Президент до Генерального секретаря ООН та зазначив, що тисячі листів були зібрані за лічені дні.
Співрозмовники відзначили символічність дебатів у ГА ООН щодо ситуації на тимчасово окупованих територіях України, що відбулися у 5-ту річницю російської агресії проти України.
Петро Порошенко та Антоніу Гутерріш обговорили наступні кроки з метою забезпечення виконання відповідних резолюцій ГА ООН щодо територіальної цілісності України, ситуації з правами людини в Криму, а також демілітаризації півострова.
Окрема увага була приділена перспективам розгортання багатонаціональної миротворчої місії під егідою ООН на Донбасі, а також процесу звільнення українських політичних в’язнів.
Співрозмовники підтвердили готовність щодо продовження активної взаємодії з метою надання гуманітарної допомоги постраждалому цивільному населенню Донбасу та внутрішньо переміщеним особам.
У цьому контексті Президент України та Генеральний секретар ООН привітали створення Об’єднаного фонду гуманітарної допомоги ООН з метою мобілізації додаткових фінансових ресурсів для гуманітарного реагування в Україні.
Петро Порошенко подякував, що ООН передбачає виділити на цілі гуманітарної операції 162 млн доларів з метою допомоги найбільш вразливим верствам населення на Донбасі.
Остання зміна сторінки: 21-02-2019 08:09
Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00