Проаналізували стан протидії злочинності та розкриття кримінальних правопорушень на території юрисдикції Тячівської місцевої прокуратури упродовж 2018 року

2019-03-07 16:19:26
5 березня 2019 року в залі засідань Тячівської місцевої прокуратури відбулась координаційна нарада керівників правоохоронних органів територіальної юрисдикції Тячівської місцевої прокуратури 
  з порядком денним «Про стан протидії злочинності та розкриття кримінальних правопорушень на території юрисдикції Тячівської місцевої прокуратури упродовж 2018 році та організації діяльності щодо розкриття і досудового розслідування кримінальних правопорушень», яка пройшла під головуванням керівника місцевої прокуратури І.І. Шведа та за участі начальника відділу прокуратури області Е.С. Зеленяка.
Також у нараді взяли участь представники влади: голова Тячівської райдержадміністрації В.Ю.Дем’янчук, голова Тячівської районної ради І.І.Фабрицій, голова Тячівського районного суду В.І. Гримут, секретар Тячівської міської ради І.І. Крічфалушійта керівники правоохоронних органів Тячівського та Рахівського районів.
Учасниками координаційної наради обговорено проблемні питання краю щодо стану боротьби зі злочинністю, у тому числі протидію злочинним посяганням проти власності, життя та здоров’я особи, кримінальним правопорушенням, вчиненим у сфері запобігання і протидії корупції, бюджетній, лісовій та земельній сферах, щодо незаконного обігу товарів підакцизної групи, а також переміщенню таких товарів через державний кордон.
Під час координаційної наради було відмічено проведену певну організаційну та практичну роботу, завдяки якій вдалося стабілізувати криміногенну обстановку на території Тячівського та Рахівського районів. Так, у порівнянні з 2017 роком меншим є рівень кримінальних правопорушень на 10 тисяч населення на території Рахівського району – 62,1 проти 78,8 у 2017 році, а на території Тячівського району даний показник склав 63,9 проти 87,6 по області.
Вдалося зменшити кількість облікованих особливо тяжких кримінальних правопорушень на території Тячівського району з 18 до 16, тяжких на території Рахівського району – з 227 до 209, середніх – з 235 до 162. 
Спостерігається суттєве зменшення вчинення злочинів проти життя і здоров’я на території  Рахівського району з 110  до 75, що значно перевищує показник по області, а також на території Тячівського району – з 182  до 176. Зменшилась кількість умисних вбивств: Рахівський район – з 3  до 2, Тячівський район – з 6  до 2. 
Спільними заходами вдалося зменшити кількість вчиненихзлочинів, а саме умисних тяжких тілесних ушкоджень на території Тячівського району з 9  до 5, що спричинило смерть потерпілого (частина 2 ст.121 КК) з  4 до 1. 
Не вчинено розбійних нападів, злочинів проти статевої свободи та статевої недоторканості особи на території Рахівського району.
Продовжено цілеспрямовану роботу щодо ефективної протидії корупційним кримінальним правопорушенням. 
Відтак до суду з обвинувальним актом скеровано 4 кримінальних провадженьпро корупційні діяння, по яких спричинено збитків на суму 819 тис.грн, які не відшкодовані та накладено арешт на суму 240 тис. грн.
Боротьба зі злочинністю, запобігання та профілактика кримінальним правопорушенням, захист громадян від злочинних посягань, розкриття злочинів відповідно до вимог Закону України «Про Національну поліцію» та Кримінального процесуального кодексу України є основними завданнями та найголовнішими пріоритетами у діяльності органів Національної поліції. 
Незважаючи на вказане, спостерігається ряд проблемних питань, які потребують негайного вирішення спільними зусиллями.
Загалом, зарезультатами наради прийнято комплекс спільних заходів, спрямованих на вжиття невідкладних заходів щодо зміцнення законності та правопорядку, підвищення ефективності протидії злочинності і корупції на території юрисдикції місцевої прокуратури, покращення стану досудового розслідування у слідчих підрозділах органів національної поліції  та прокурорського нагляду за додержання законів під час проведення оперативно-розшукової діяльності, дізнання та досудового слідства. 
І. Швед, керівник Тячівської місцевої прокуратури,юрист 1 класу  








                      


Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00