В районному будинку культури відбулась літературно-музична композиція «Карпатська Україна: тріумф і трагедія одного дня»

2019-03-20 14:20:45
В районному будинку культури відбулась літературно-музична композиція «Карпатська Україна: тріумф і трагедія одного дня» присвячена 80-й річниці проголошення Карпатської України. 

Це подія, яка зібрала на свято вшанування пам’яті тих, хто віддав своє життя за свободу і незалежність нашого народу.
Захід розпочали з стрілецької пісні, яка прозвучала у виконанні народного вокального тріо районного будинку культури у складі: Андріани Поп, Ірини Турчиняк та Олесі Сасин.
Ведучі Діана Шпілка та Анна Сасин нагадали про події, що відбувались 15 березня 1939 року - війська хортинської Угорщини напали на молоду Українську державу. На її захист мужньо стали січові стрільці. Відтак пролунали стрілецькі пісні у виконанні учасників вокального ансамблю клубу с. Новобарово: Валентини Лар та Юлії Мондич.
Учні Тячівської загальнооствітньої школи І-ІІІ ст. № 1 ім. В. Гренджі – Донського продекламували вірші «Цей день в історії народу Страшний, трагічний, чорний день».
Всі присутні вшанували хвилиною мовчання всіх, хто загинув у боротьбі за створення своєї незалежної держави. Також мали можливість переглянути документальний фільм «Карпатська Україна: пишемо історію».
Коментуючи долю Карпатської України, Августин Волошин сказав: «Ми були зацікавлені лише в ідеї Великої України – і ця ідея все ще жива».
«Карпатська Україна: тріумф і трагедія одного дня»

«Карпатська Україна: тріумф і трагедія одного дня»

«Карпатська Україна: тріумф і трагедія одного дня»

«Карпатська Україна: тріумф і трагедія одного дня»

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00