В Ужгороді відкрили дитячий будинок сімейного типу, придбаний за кошти цільової державної субвенції (+ ФОТО)

2019-03-21 10:36:04
 середу, 20 березня, в Ужгороді урочисто відкрили дитячий будинок сімейного типу (ДБСТ),
в якому разом із мамою-вихователем мешкатимуть двоє дітей – 10 річна дівчинка і 12-річний хлопчик. Раніше братик і сестричка були вихованцями Перечинської школи-інтернату.
ДБСТ створений у сучасному будинку, який відповідає всім необхідним умовам, у хорошому мікрорайоні Ужгорода (по вул.Щедріна). Дітям і матері мешкати тут буде зручно і комфортно.
Із офіційних осіб участь у відкритті взяли заступник голови Закарпатської ОДА Ярослав Галас, Ужгородський міський голова Богдан Андріїв, його заступник Олександр Білак, начальник обласної служби у справах дітей Світлана Якімеліна.
– Будинок придбали минулого року за кошти державної субвенції, – наголосив Я.Галас. – Його відкриття – дуже позитивна подія, яка свідчить, що, незважаючи на бойові дії на Донбасі, які вимагають величезних фінансових витрат, держава знаходить можливості виділяти кошти й для дітей-сиріт. До речі, це другий ДБСТ, створений за кошти минулорічної державної субвенції. Перший відкрили у Великому Березному. А загалом за кошти з держбюджету минулого року (крім двох ДБСТ) придбано 25 приміщень для 31 осіб із числа сиріт. Цільова державна субвенція виділяється тільки третій рік, до цього часу купити житло для дітей-сиріт чи створити ДБСТ можна було теоретично за кошти місцевих бюджетів. На практиці ж це не виконувалося взагалі.
Я.Галас подякував владі Ужгорода в особі присутніх на заході міського голови Богдана Андріїва та його заступника Олександра Білака, котрі доклали максимум зусиль для пошуку житла й створення ДБСТ, а під час придбання кількох квартир для дітей-сиріт минулого року виділили співфінансування з міського бюджету.
Довідково:
Станом на 1 січня 2019 року в області проживає 2125 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування (кількість дітей зменшилась на 91 особу у порівнянні з минулим роком). Більшість дітей охоплено сімейними формами виховання, з них: перебуває під опікою/піклуванням та проживає у сім’ях громадян 1447 дітей, знаходиться на вихованні у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях 382 дитини. Відсоток охоплення сімейними формами виховання становить 86,1% або 1829 дітей.
Станом на 20.03.2019 року в області функціонують 49 дитячих будинків сімейного типу (274 вихованці) та 51 прийомна сім’я (108 дітей). Загальна кількість дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які знаходяться на вихованні у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях, – 382.
Впродовж 2019 року створено 2 дитячі будинки сімейного типу (м. Ужгород та м. Свалява), влаштовано 8 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьків.
 






Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00