Питання благоустрою обговорено на понеділковій нараді в РДА

2019-03-25 14:26:24

Сьогодні 25.03.19 в Тячівській державній адміністрації відбулася понеділкова нарада, яку провів голова Василь Дем'янчук. 


Участь у нараді взяли перший заступник Михайло Полажинець,  керівник апарату Богдан Макусій та керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, установ та організацій району. Насамперед  обговорено питання проведення місячника з благоустрою населених пунктів та проведення акції "Закарпаттю - чисте довкілля", встановлення єдиного санітарного дня з очистки територій району з приводу чого інформувала начальник відділу енергоефективності, житлово - комунального господарства та інфраструктури РДА Катерина Фаловська.  

У відповідності до прийнятого розпорядження голови РДА  заплановано  дійснення комплексу заходів щодо приведення території району в належний санітарний стан, з метою залучення широких верств населення:
 А саме:        
 - провести безстрокову акцію «Закарпаттю – чисте довкілля» та встановити п’ятницю днем санітарного очищення території району;
 - день благоустрою територій населених пунктів (суботник) провести 6 квітня 2019 року;
 - закріпити прилеглі території за відповідними організаціями, установами та підприємствами, забезпечити постійне їх прибирання;
 - взяти участь у Всеукраїнській акції «Зробимо Україну чистою разом!»
 - привести  у належний стан населені пункти та прилеглих до них територій, індивідуальних і комунальних житлових будинків, пам’ятників, джерел децентралізованого водопостачання, обелісків, кладовищ, огорож тощо;
 - ліквідувати стихійні сміттєзвалища  та привести до належного благоустрою діючі сміттєзвалища  і прилеглі до них територій;
 - очистити від сміття і привести у належний санітарний стан узбіччя та кювети автомобільних доріг загального призначення та комунальних, прибережних захисних смуг річок і потічків у межах та поза населених пунктів тощо. 
 Для забезпечення проведення місячника, наведення чистоти та порядку на прилеглих і закріплених територіях закликаються  мешканці району, власники приватних будинків, підприємств, закладів освіти, культури, медицини, установ та організацій, всіх небайдужі. 
Голова РДА Василь Дем'янчук зауважив, що хоч такі акції проводяться щорічно, однак питання благоустрою залишається актуальним й надалі. На жаль,  на прибраних територіях, особливо між населеними пунктами, знову з'являються свіжі купи сміття. Особливо невтішна картина на водоймах та берегах річок, де непотріб валяється де попало. Захаращеними залишаються й присадибні ділянки, узбіччя доріг. Тож потрібно активізувати роботу органів місцевого самоврядування спільно з правоохоронцями та іншими контролюючими органами,   з метою виявлення порушень правил благоустрою і винних притягувати до відповідальності.
 Окрім цього на нараді відбулося обговорення й інших важливих питань життєдіяльності району. Зокрема щодо проведення медичної реформи, реалізації урядової програми "Доступні ліки" та введення електронних рецептів, епідемічної ситуації, заходів з протипожежної безпеки, державної підтримки за утримання корів та молодняка ВРХ, роботи закладів бюджетної сфери та підготовки до виборів президента України тощо.  
Насамкінець голова РДА Василь Дем’янчук вручив Похвальну грамоту Закарпатської ОДА начальнику відділу агропромислового комплексу РДА Юрію Дану за багаторічну сумлінну працю та виконання службових обов'язків.    
Вчергове очільник звернувся до керівників структур, які надають послуги населенню з метою належного виконання обов’язків та чуйного ставлення до людей
 Прес-служба Тячівської райдержадміністрації



Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00