Прийнято Концепцію розвитку гірських територій українських Карпат

2019-04-04 10:13:57
Розвиток гірських регіонів України – безумовно додатковий потенціал нашої держави. 

Зокрема, в напрямку розвитку туризму, інфраструктури, ІТ-сфери, а також розвитку людського потенціалу. Так прокоментував прийняту сьогодні Урядом Концепцію розвитку гірських територій українських Карпат на 2019-2027 роки Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.
За його словами, гірські території Карпатського регіону – Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська та Чернівецька області, завжди перебували в зоні особливої уваги держави. Це територія у майже 60 тис. кв. км, з 715 гірськими населеними пунктами, переважна більшість з яких – 94 % – села і майже 978 тис жителів.
«Наша ключова мета – перетворити гірські території на успішні та інвестиційно привабливі. А це можливо через впровадження нових підходів до розвитку інфраструктури, медицини, туризму, започаткування нових виробництв, створення робочих місць, посилення економічної співпраці і освітнього напрямку, підвищення транспортної і інформаційної доступності, активізації міжрегіонального і транскордонного співробітництва. Така маршрутна карта, яка закладена у Концепції розвитку цих територій, наблизить виконання стратегії ЄС щодо Карпатського регіону і дасть поштовх вивести гірські райони на якісно новий рівень», – зазначив Геннадій Зубко.
Концепція базуватиметься на чотирьох основних пріоритетах:
· формування конкурентної економіки гірських територій;
·    розбудова транспортної, виробничої та соціальної інфраструктури;
·   розвиток туристичного потенціалу;
·    забезпечення екологічної безпеки.

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00