Гуцульська бриндзя восени стане продуктом з географічним зазначенням

2019-04-01 11:39:58
Гуцульська овеча бриндзя наближається до отримання статусу українського PDO (protected designation of origin / захищеного позначення походження). 

Як повідомляє організація "Географічні зазначення в Україні" на сторінці у Facebook, Міністерство економічного розвитку і торгівлі завершило експертизу заявки і опублікувало її для ознайомлення будь-якими особами і можливості для подання заперечень.
"Нашій гуцульській овечій бриндзі залишилося "зріти" ще півроку, після чого сподіваємося святкувати завершення реєстрації в Україні. Ну а потім - визнання в Євросоюзі і відкрита дорога на європейський ринок для унікального українського продукту", – йдеться у повідомленні.
Нагадаємо, в Україні планують зареєструвати низку географічних зазначень з метою просування своєї продукції на ринки усього світу. 
Раніше повідомлялося, що до Міністерства аграрної політики і продовольства вже подали першу заявку на реєстрацію географічного зазначення “ГУЦУЛЬСЬКА ОВЕЧА БРИНДЗЯ”, яка в майбутньому стане підставою для охорони цього зазначення і в Євросоюзі.
Довідково:
"Географічні зазначення в Україні" – проект, який реалізується за фінансування ЄС протягом 2017-2020 років. Він має на меті допомогти державі розробити систему географічних зазначень – позначення товарів із властивостями та репутацією, що зумовлені переважно місцем походження.

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00