Посол Бельгії в Україні та керівництво ОДА обговорили перспективи залучення на Закарпаття бельгійських інвестицій

2019-04-15 16:21:50
Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Бельгія в Україні Алекс Ленартс навідався на Закарпаття з кількаденним ознайомчим візитом.

У понеділок (15.04) у камінному залі облдержадміністрації з дипломатом зустрівся виконувач обов’язків голови ОДА Ярослав Галас. Головна тема розмови – перспективи залучення на Закарпаття бельгійських інвестицій.
– Наш край – переважно гірський і заліснений, а з огляду на його географічне положення однією з найперспективніших галузей для іноземних інвестицій є туризм, – наголосив Я.Галас. – З року в рік частка туристів із закордону, котрі обирають для відпочинку Закарпаття, зростає. Цьому сприяють два фактори – ціни (які нижчі, порівняно з країнами Євросоюзу) та розбудова туристичної інфраструктури. Дуже хороший потенціал для туристичного бізнесу мають термальні джерела, які можуть зацікавити інвесторів із Бельгії. Особливо, якщо рекреаційну інфраструктуру розбудувати за зразком всесвітньо-відомих готельних комплексів Бельгії.
– Я вперше на Закарпатті з часу призначення на нинішню посаду, однак навіть перші враження від Ужгорода (особливо в теперішній період цвітіння сакур) свідчать, що це давнє європейське місто зі своїми традиціями, – зауважив Надзвичайний і Повноважний Посол. – Бельгійські інвестори вкладають в Україну переважно в сільське господарство, транспорт та IT-технології, однак щодо Закарпаття найперспективніша галузь – це дійсно туризм. Про це свідчить і велика кількість туристів на вулицях, і близькість до кордонів. Посольство враховуватиме ці особливості регіону в своїй роботі.
В ході зустрічі сторони домовилися про те, що облдержадміністрація підготує для Посольства Бельгії англомовні бізнес-проекти, а через кілька місяців пан Алекс Ленартс знову приїде на Закарпаття, щоб поспілкуватися на тему інвестицій більш предметно.





Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00