8 травня в Тячеві відзначать День пам’яті та примирення День перемоги над фашизмом у Другій світовій війні

2019-05-07 15:34:08
Друга світова війна стала найбільш кривавою в історії людства. 8 травня Україна вшановує пам’ять кожного, хто боровся з нацизмом, а також усіх жертв.

День пам’яті та примирення та День перемоги символізує не тріумф переможців над переможеними, а має бути нагадуванням про страшну катастрофу і застереженням, що не можна розв’язувати складні міжнародні проблеми збройним шляхом, ультиматумами, агресією, анексією. Вона скінчилася і найважливішим її підсумком має бути не перемога, а мир.
Україна зробила значний внесок у перемогу над нацизмом та союзниками Німеччини. Ціною цього стали надзвичайні втрати українців і громадян України інших національностей упродовж 1939–1945 років. Найтяжчі – демографічні, які оцінюють у 8–10 мільйонів осіб.
8 травня  в Тячеві вшанують пам’ять загиблих у Другій світовій війні урочистим мітингом-реквієм біля погруддя Герою Радянського Союзу Степана Вайди та пам'ятника воїнам-визволителям у міському парку. Захід розпочнеться 0 10.50 за к.ч. біля райвійськкомату, де буде сформовано урочисту колону, яка здійснить покладання квітів до меморіальних  об'єктів.  
 Запрошуємо краян долучитися до заходів з відзначення Дня пам’яті та примирення і річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. 
Ми пам’ятаємо, яким страшним лихом для українців була Друга світова війна. Пам’ятаємо, що агресора зупинили спільними зусиллями Об’єднані Нації. Не забуваємо: той, хто захищає свою землю, завжди перемагає. Ця пам’ять робить нас сильнішими. Вона – запорука того, що в майбутньому подібна трагедія не повториться.
Прес-служба Тячівської райдержадміністрації 
Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00