У Тячеві відзначили День пам'яті і примирення

2019-05-08 14:54:42
Сьогодні,  з нагоди пам’ятних дат 8 та 9 травня - Дня  пам'яті і примирення і  Дня Перемоги над фашизмом  у Другій світовій війні у Тячеві відбулися урочисті заходи. 

Участь в урочистостях  взяли - представники районної адміністрації, районної та міської ради, правоохоронних та контролюючих органів, установ, військового комісаріату, відділу прикордонної служби "Тячів", організацій та підприємств району. А також військовослужбовці, учасники АТО, вчителі та учні загальноосвітніх шкіл міста.
Біля райвійськкомату було сформовано святкову колону, яку очолив ветеран Другої світової війни Василь Маркуш та учасники АТО - Василь Мінзат, Михайло Деяк, Степан Павлюк та Богдан Чонка. 
Відтак колона вирушила до погруддя Героя Радянського Союзу Степана Вайди. Тут відбулося покладання вінків та квітів і панахида, яку відслужили священнослужителі Свято - Покровської церкви - настоятель о.Іван Монич та о. Василь Челленяк, а також о. Михайло Лукач.  
Після чого всі учасники попрямували у міський парк, де також відбулося покладання квітів та урочисте зібрання. 
До присутніх звернулася  ведуча  Діана Шпілка, яка коротко розповіла про відзначення пам'ятних дат - 8 і 9 травня. Після чого запросила офіційних представників покласти квіти до пам’ятника Слави воїнам-визволителям. 
Покладання здійснили: в.о  голови Тячівської райдержадміністрації Михайло Полажинець, заступник голови районної ради Ігор Грабарь, міський голова Іван Ковач та секретар міської ради Іван Крічфалушій та інші керівники установ, організацій міста і району.
Пам'ять тих, хто не повернувся з поля  битв та тих, хто  не дожив до сьогоднішньої річниці Перемоги над фашизмом  учасники зібрання вшанували хвилиною мовчання.
Відтак до  слова було запрошено ветеранів - Лідію Гайналій та Василя Маркуша, які згадали ті страхіття, через якідовелося пройти під час Другої світової війни. А також привітали  присутніх зі святом та побажали усім мирного неба над головою, благополуччя й процвітання нашій країні. 
З вітальним словом до ветеранів та усіх присутніх також звернулись - учасник АТО  і голова ГО "Патріот" Василь Мінзат, Тячівський військовий комісар Юрій Клюшник.  Після чого з літературною композицією виступили вихованці Тячівської ЗОШ № 3 ім. Ш.Голлоші. Пісню "9 Травня" виконала юна співачка Вілена Клемонца. Панахиду за жертвами Другої світової війни і всіма ветеранами. які відійшли у вічність священнослужителі Тячівського деканату греко-католицької церкви – декан о.Йосип Штогрин та о.Василь Ворохта.
На завершення, учасники заходу  сфотографувались  з ветеранами на добру згадку.
Прес-служба Тячівської райдержадміністрації























































Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00