Вишиванка як оберіг родини- грандіозне дійство у Тячеві

2019-05-16 20:12:06
Сьогодні з нагоди Дня вишиванки та Міжнародного дня сім’ї у місті Тячів відбувся флеш-моб, урочиста хода та концертна програма. 

16 травня -  Всесвітній день вишиванки.  Вишивання –це давнє заняття людей в Україні, йому тисячі років. Люди вишивали чарівні рушники, які дарували потім своїм дітям у далеку і щасливу дорогу. На барвистих вишитих рушниках у нас підносять дорогим гостям хліб, як найбільшу і найдорожчу  святиню, бо хліб- це саме життя. 
Прикрашали рушниками домівку і вони оберігали її від злих духів; вивішували рушники над образами і над світлинами дорогих людей; над вікнами і над дверима, щоб у хаті панували мир і злагода, затишок і спокій. Загалом, вишиванка завжди була і залишається для української родини оберегом. 
Танець  «Гуцулка» – виконав танцювальний колектив БК с. Руське Поле, керівник  Світлана Орос . Привітати зі святом прийшли вихованці спортивного клубу Фортуна  танцем «Бджілка», керівник Жанна Поор.
Танець  «Тече вода» – виконали танцювальний колектив БК с. Руське Поле, керівник  Світлана Орос.
Пісня «Батьки» представив гурт Віва Вікторія. Москаль Катерина заспівала  пісню «Про рушник» солістка будинку культури с. Грушево. Палагусинець Богдана  виконала пісню «Мої батьки» , солістка будинку культури с. Терново.
Сім’я, родина, батьківщина – це єдині поняття. Людина до  глибокої старості пов’язана з тією сім’єю, з якої вона вийшла, і все життя пов’язана із землею, де вона народилася і зросла. Куди б не закинула її доля, вона завжди подумки із своїм корінням. 
Своїм вишиванням гордиться  Тячівщина. Тож учасники свята мали змогу переглянути традиційну вишивку, яку бережно з покоління в покоління передається  як оберіг родини.
Прес-служба Тячівської райдержадміністрації 



















Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00