Тячівська делегація взяла участь у відзначенні Дні Марамурешу в Румунії (фото)

2019-05-23 14:02:25
Минулого тижня на запрошення повітової ради Марамуреш офіційна делегація Тячівського району взяла участь у відзначенні традиційного румунського свята - Дні Марамурешу. 

Очолив делегацію голова РДА Василь Дем'янчук, за участі голови районної ради Івана Фабриція, першого заступника голови РДА Михайла Полажинця та керівника апарату Богдана Макусія, керівників структурних підрозділів державної адміністрації.
Приїхали теж голови і депутати місцевих рад   прикордонних сіл та з компактним проживанням румунської національної меншини: Солотвина, Грушова, Тересви, Нижньої Апші, Глибокого Потока, Топчина.  А також представники бізнесових кіл та румунських національно-культурних товариств, працівники закладів освіти, культури тощо. 
Цьогорічне свято  було приурочене сторіччю історичного краю Мараморощини, тому і відзначалося воно на високому державному рівні. Окрім чисельних делегацій із сусідніх країн на офіційні і культурно-мистецькі заходи навідались представники Уряду та відомі державні діячі Румунії.
Учасники Дня Марамуреша взяли участь у параді національного костюму, відвідали Музей етнографії та народного мистецтва під відкритим небом, стали учасниками Весільного фестивалю в Бая Маре та молодіжного фольклорного фестивалю в громадянському центрі Сігет Мармацієй тощо. 
А також здійснили подорож унікальними історичними та  архітектурними пам'ятками повіту Марамуреш за маршрутом: Бая Маре - Сперанса - Барсана. Відтак відвідали найпопулярніші туристичні місця Румунії -  відомий на весь світ так званий "веселий цвитнар"  та унікальний дерев'яний жіночий монастир - Барсана.  
Під час подорожі учасники поїздки мали змогу насолодитись автентичністю румунської культури, яка була представлена національною кухнею, вбранням, музикою й танцями. 
Слід відмітити, що повіту Марамуреш, розташовуючись у віддаленому куточку Європейського Союзу, вдалось зберегти свою самобутність, поєднану у повній гармонії з мальовничими пейзажами та давніми традиціями.
Також в офіційній частині заходу  була обговорена програма для розвитку прикордонних територій і громад в рамках подальшого транскордонного співробітництва між двома сусідніми країнами - Україною і Румунією.
Прес-служба Тячівської райдержадміністрації 












Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00