Під час благодійного «Європейського балу» для потреб дітей зібрали майже чверть мільйона гривень (+ ФОТОРЕПОРТАЖ)

2019-06-03 13:17:55
Традиційний, уже четвертий благодійний бал, відбувся в останній день весни в атріумі Закарпатської облдержадміністрації.
Культурно-мистецька акція, присвячена Дню Європи та Міжнародному дню захисту дітей, мала на меті зібрати кошти на підтримку Вільшанського дитячого будинку-інтернату, участь у ній взяли представники влади, дипломати, підприємці і меценати, інтелігенція Закарпаття.
– Сьогодні тут не зовсім звична картина для адміністративної будівлі – святково прибраний зал, елегантні леді у вечірніх сукнях, чудова музика, блиск келихів… Таке буває тільки раз на рік – до Дня Європи і Міжнародного дня захисту дітей, – звернувся до присутніх українською та англійською мовами в.о. голови облдержадміністрації Ярослав Галас. – Цього року лунали думки скасувати благодійний бал, наприклад, через стихійне лихо, яке накрило Закарпаття минулого тижня. Звичайно, що ми відкинули такі пропозиції. Цей захід має проводитися, щоб іще раз продемонструвати, що ми є частиною Європи і географічно, і ментально. Тому я щиро дякую всім, хто прийшов сьогодні у цей чудовий зал!
Цьогоріч на благодійному аукціоні були представлені роботи вихованців Вільшанського дитячого будинку-інтернату. Виконувач обов’язків голови ОДА подав приклад присутнім і викупив перший лот – роботу Василя Чорнія «Весняні квіти». Відтак присутні також активно долучилися до аукціону. Під час торгів, які часом набували запеклої форми, було продано 28 мистецьких лотів. З урахуванням пожертв у фотозоні балу (9 тисяч 640 гривень) загалом організатори виручили 235 тисяч 100 гривень. Це значно перевершило кошти, зібрані в попередні роки. Для порівняння: на першому «Європейському балі» в 2016 році вдалося виручити понад 60 тисяч гривень, наступного, 2017-го року, – майже 155 тисяч гривень, а минулорічний благодійний бал зібрав понад 170 тисяч гривень. 
Кошти благодійних внесків керівництво будинку-інтернату планує витратити на купівлю деревообробної майстерні для своїх вихованців.
Мистецьке наповнення святкового вечора забезпечили провідні колективи культури краю. Порадував «Королівський вальс» акторів Хустського театру драми і комедії та пісня «O sole mio» у виконанні його директора та актора Василя Снітара. Оригінальне сучасне вбрання, виконане за народними мотивами дизайнера Оксани Василян продемонстрували вихованці Закарпатської школи моделей «A’STAR». Звучала музика у виконанні симфонічного оркестру Закарпатської обласної філармонії  під керівництвом заслуженої артистки України, диригента Вікторії Свалявчик-Цанько; джазова музика у виконанні біг-бенду «Ужгород» Ужгородського музичного коледжу імені Дезидерія і, звичайно, були танці та дружнє спілкування у невимушеній святковій атмосфері.






















Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00