У КАПЛИЧЦІ НА ТЕРИТОРІЇ ТЯЧІВСЬКОЇ РАЙОННОЇ ЛІКАРНІ ВІДБУЛОСЯ ПРЕСТОЛЬНЕ ЮВІЛЕЙНЕ СВЯТО

2019-06-06 11:55:29
Цієї неділі 02 червня 2019 року в капличці, яка розміщена на території Тячівської районної лікарні №1, відбулося архієрейське Богослужіння з нагоди 20 - ти річчя її освячення. 


Цей невеличкий Божий храм був  збудований  з нагоди 2000 - ти річчя Різдва Христова на пожертви працівників охорони здоров'я Тячівщини і місцевих мешканців. 
Чималі труди і стараннями у свій час доклади колишній головний лікар Володимир Богачик та Іван Ігнат, Михаїл  Беньковський, про що закарбовано на гранітній табличці при вході до храму.    
За час своєї поки що невеликої двадцятилітньої історії капличка, служить духовним оберегом для пацієнтів лікарні, які відновлюють у медичному закладі своє фізичне здоров'я.
 До Божого дому вони приходять, щоб помолитися, запалити свічку та долучитись до інших церковних таїнств  й отримати душевний спокій та зцілення. 
Капличка є міжконфесійною і проводять богослужіння тут за потреби  представники різних конфесій, що знаходяться на території міста. 
Щонедільну  службу здійснює о. Михаїл Лукач, до якого за духовною підтримкою приходить чимало вірників, які й навідались у неділю на престольне ювілейне свято. 
Також розділити радість свята прийшли прихожани з інших населених пунктів району - села Бедевля (о. Іоан та о.Василій), с.Лази (о.Георгій та о.Віталій), с.Руське Поле (о.Николай), смт.Буштино (о.Петро),  присілка Підчерели (о.Володимир), села Колодне, Угля   та ін.
Очолив Божественну літургію Високопреосвященніший Марк - митрополит Хустський та Виноградівський та Преосвященнійший єпископ Сімеон у співсужінні з  о.Михаїлом Лукачем, настоятелем Свято-Покровського храму м.Тячів Іоаном Моничем   та всіма священнослужителями, присутніми на святі. 
На службі Божій соборно молилися парафіяни, під час Літургії надзвичайно гарно співав церковний хор Бедевлянського монастиря.  За добрим  звичаєм відбулася також Хресна хода. Просвітлені та натхненні з молитвою та читанням Євангелія люди йшли навколо храму. Після чого отці здійснили миропомазання учасників святкового дійства та відслужили парастас. 
Вітаючи усіх з храмовим святом Високопреосвященніший Марк,   митрополит Хустський та Виноградівський у своїй проповіді насамперед розповів історію життя святителя Луки, архієпископа Кримського і Сімферопольського.  Він був одним із найкращих учених-медиків ХХ століття, фундатором гнійної хірургії та цілителем - чудотворцем.  
Лікар зі світовим ім’ям прийняв священицький сан у часи післяжовтневого лихоліття та пройшов за це через жах сталінських катівень. Допоміг величезній кількості людей, зцілюючи їх не лише талантом хірурга, а й пастирським словом та прикладом відданого святительського служіння. 
Численні дива по молитвах цього унікального цілителя людських душ і тіл  і по сьогодні красномовно підтверджують його святість.
Також Високопреосвященніший Марк побажав побажав усім учасникам святкового дійства миру та радості, духовного піднесення, Божого благословення та заступництва Святителя Луки. 
З щирим вітальним словом до священиків та прихожан звернувся настоятель Михаїл Лукач, який, подякувавши батюшкам за молитовну підтримку, привітав усіх присутніх із престольним святом. 
Також висловив вдячність керівництву лікарні за постійну підтримку в церковних справах - головному лікареві Федіру Яриничу, заступнику головного лікаря з медсестринства Марії Кучерявій та всім благодійникам, які приносять свою жертву на утримання та облаштування храму. 
Надзвичайно яскраве молитовне дійство завершилося Благословенням та традиційною трапезою для   усіх богомольців. 
Любов Немеш













































































































Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00