22 червня - День Скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні

2019-06-21 12:58:14
Щороку 22 червня український народ вшановує світлу пам'ять  мільйонів людей, життя яких обірвала Друга світова війна.
Горем і болем вона увірвалась в кожну українську домівку, кривавою лінією пройшла через кожне серце, кожну долю.
Наш священний обов’язок – навіки зберегти пам'ять про тих, хто відстояв перемогу в цій жахливій війні, тих, хто став жертвою смертельних жорен нацизму. Життєписи цих людей – уроки істинної мужності та патріотизму для сучасників.
Відтак сьогодні 21.06.19 у Тячеві відбулась церемонія покладання квітів до погруддя Героя Степана Вайди та пам’ятника воїнам-визволителям у міському парку, яку здійснили представники районної та міської влади й громадськості.  
У фойє районної адміністрації всі бажаючі мали змогу оглянути тематичну книжкову виставку, представлену працівниками ЦРБ. 
Заходи з вшанування пам'яті загиблих  у Другій світовій війні відбудуться і в населених пунктах району. 
На знак скорботи за загиблими під час війни в Україні, 22 червня буде обмежено розважальні заходи, на будинках та спорудах приспустять Державний Прапор України.
Райдержадміністрація звертається до релігійних організацій з проханням провести панахиди та молебні за жертвами війни, за мир та злагоду в Україні.
Довідково. Під час Другої світової за найменшими підрахунками істориків загинули від 50 до 85 мільйонів людей, в Україні кількість жертв сягала від 8 до 10 мільйонів осіб, завдано матеріальних збитків на суму 285 млрд. тогочасних рублів, постраждали 700 міст та містечок, 28 тис. сіл.
Вічна пам'ять загиблим!
Прес-служба Тячівської райдержадміністрації  

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00