У Тячеві відзначили 23-ю річницю Конституції України

2019-06-27 16:29:29



Сьогодні, 27.06.19 р в кінотеатрі ім. Т. Шевченка міста Тячів відбулося урочисте зібрання з нагоди відзначення 23-ї річниці Конституції України та 74-ї річниці входження Закарпаття до складу України «Живи моя, державо!»


Участь у заході взяло керівництво району та міста, правоохоронних та контролюючих органів, представники установ , громадськості району. Зокрема, в.о.голови Тячівської РДА Михайло Полажинець, міський голова Іван Ковач, керівник апарату РДА Богдан Макусій, заступник керівника Тячівської місцевої прокуратури Юрій Варга та ін. 
Ведучі свята Анна Сасин та Діана Шпілька розповіли легенду про символи нашої держави -   герб, прапор і гімн , відтак   урочистий захід було розпочато звучанням Гумну України. Почесне право покласти квіти до пам’ятника Т.Г. Шевченка було надано  представникам від районної державної адміністрації, районної та міської рад.
З привітальним словом до присутніх звернувся в.о. голови РДА Михайло Полажинець,  який відмітив важливість виконання основного закону та побажав усім здоров'я, щастя, миру та єдності.
Після чого за сумлінну працю та вагомий внесок в розбудову країни, з нагоди Дня Конституції  було відзначено нагородами та грамотами районної державної адміністрації  ряд посадовців районного суду, місцевої прокуратури та відділу поліції. 
Під час заходу також було зазначено про важливу  історичну подію - річницю входження Закарпаття до складу України. 
У концетній програмі прозвучали -  музична композиція «Мій шлях» та «Пісня про Тячів» у виконанні народного інструментального оркестру викладачів шкіл мистецтв району,  керівник .Едіта Петер.  Пісню «Заспівай, мій соловейку» заспівала  Євгенія Феєр –учениця Буштинської школи мистецтв.  «Весільну польку» - представив дитячий фольклорний колектив «Дударики» Тячівської дитячої школи мистецтв. «В’язанку закарпатських народних пісень» виконав дитячий фольклорний колектив «Дударики» Тячівської дитячої школи мистецтв та народні троїсті музики родини Маньо районного будинку культури ( кер.Едіта Петер та Іван Попович). 
Урочистості з нагоди відзначення  23-ї річниці Конституції України та 74-ї річниці входження Закарпаття до складу України відбудуться і в населених пунктах району. 
Прес-служба Тячівської райдержадміністрації















Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00