Етнофестиваль «Тячів фест 2019» - свято вдалося! (фото)

2019-06-24 19:13:05
Цієї неділі, 23.06.19, у місті Тячів відбувся перший грандіозний міжнародний етнофестиваль, що зібрав більше 30 колективів та сотні пооцінювачів народної музики й творчості. 

І як зазначили його організатори, зокрема у своєму вітальному слові міський голова Іван Ковач, метою дійства, є популяризація народного мистецтва, збереження культурно-мистецьких цінностей та ознайомлення з національними надбаннями міст-побратимів Тячева. 
Тож на свято з’їхалось чимало гостей з 18-го району Будапешта, м.Ясберень, м.Балмазуйварош (Угорщина), м.Яблунков (Чехії), м.Бардієво (Словаччина), Бучанської ОТГ Київської області, які представили народну музичну культуру і традиції своїх країн. 
Розпочалося дійство урочистою ходою учасників свята, які були одягнені в національне вбрання центральною вулицею міста до площі Поштової. 
Тут у кількох локаціях проводилися майстер-класи майстер-класи у техніці витинанки,  ткацтва, виготовлення ляльки-мотанки, писанок-шкрябанок, зернівок, кераміки, плетіння джгутів з бісеру тощо. 
 У картинній галереї ім. Шімона Голлоші було представлено виставку робіт митців-аматорів Тячівської ОТГ – Олени Токар, Тетяни Нікішкіної, Лариси Каналош, Юрія Потокі та фотокопії документів з «Архіву п’яти коронних міст Мараморошу» Наталії Маджари.
У концертній програмі виступили понад тридцять дитячих і дорослих народних колективів та виконавців із за кордону та Тячівщини .  
Також у галереї ім.Ш.Голлоші відбулася виставка робіт митців-аматорів Тячівської ОТГ – Олени Токар, Тетяни Нікішкіної, Лариси Каналош, Юрія Потокі та фотокопій документів з «Архіву п’яти коронних міст Мараморошу» Наталії Маджари. 
 Завершилось свято гала-концертом за участі народних троїстих музик родини Гудаків, Шіманів та гурту Угорського Державного народного ансамблю "Солонна і банда".
Організатори дійства запевнили, що етнофестиваль стане традиційним і наступного разу збере в коло родини ще більше учасників та пооцінювачів народного мистецтва. 
Любов Немеш 













































































































Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00