11 причин служити в Закарпатському Легіоні (128 ОГШБр)

2019-07-03 12:00:53
1. Служба в Збройних Силах України — це патріотично та гідно, а головне — по-справжньому круто.
Служба в 128 ОГШБр — тим паче. Легендарна бригада, у складі — справжні герої, надпотужний колектив із «нових» та «старих». П’ятеро(!) військовослужбовців бригади отримали вищу нагороду — звання Героя України! Стати Солдатом (з великої літери) можна (і потрібно) саме тут, у Закарпатському Легіоні.
2. Бригада — бойова, а значить бійці отримують «бойові» в ООС. Перша лінія — 17.000 гривень, друга та третя — 6.500 гривень.
3. Премія за участь в інтенсивній підготовці перед направленням бригади в зону проведення ООС із розрахунку 100 грн на добу. Але, щоб отримати такий «бонус», військовослужбовець повинен не мати стягнень.
4.Так, гроші не головне, але гроші — необхідне. Наразі, грошове забезпечення в бригаді стартує з 11.500 (без вислуги, у званні «солдат» на посаді стрільця). Відповідно для фахівців ця сума буде більшою. Офіцери отримують від 15.000 (такі суми через те, що бригада прирівняна за рівнем грошового забезпечення до десантно-штурмових військ (це важливо).
5. І наостанок, стосовно грошей**. Врахуйте: матеріальна допомога, підйомна допомога, виплата за перший контракт, «оздоровчі», піднайомні. Набігає непогана сума.
6. 30 днів щорічної відпустки + 5 днів за кожні 5 років служби (+15 днів після повернення з району ООС).
7. Щоби відпочити під час відпустки — нікуди їхати не треба. ППД бригади розташовується на Срібному Закарпатті (Мукачево, Ужгород, Виноградів), що є справжнім курортом (і люди платять гроші, щоби сюди приїхати). Навколо вас — гори, замки, термальні та мінеральні джерела (з посвідченням УБД — безкоштовно) та можливість зганяти на уікенд у Європу (яка дуже поруч).
8. «Соціалка». На відміну від «сірих», або нелегальних найманих працівників, у вас гарантована виплата грошового забезпечення (та інших доплат) + пільговий вихід на пенсію + безоплатне якісне медичне обслуговування (саме так, безоплатне та якісне) + можливість отримати вищу освіту (заочно) + санаторно-курортне лікування (і для вашої сім’ї теж) + перспектива отримати житло коштом держави (мріяли про квартиру на Закарпатті?). Самі плюси.
9. Щодо освіти. Тут не лише «заочка». Є реальні шанси потрапити на курси/тренінги/навчання з іноземними інструкторами в Україні, а крім того, поїхати за програмами підготовки за кордон (так, і в США — теж).
10. Де жити? Зараз — у типових казармах на одно — та двох ярусних армійських ліжках, або в гуртожитку (для офіцерів). У вже в грудні в НОВОМУ містечку, яке будується за всіма новітніми стандартами. Окремі кімнати-кубрики, сучасний гуртожиток і спортмайданчик.
11. Піти на військову службу за контрактом до нашої бригади, це не влаштуватися кудись в офіс на роботу, це стати частиною великої команди. Це не сезонні заробітки, а можливість зробити кар’єру. Краще там, де нас нема, але за фактом краще там, де ти є. Й 128 окрема гірсько-штурмова бригада дає можливість КОЖНОМУ реалізувати себе. Головне: бажання, старанність та ініціативність. А далі все буде бенч!
---
*-насправді, причин може бути набагато більше. Для когось, це ризикована професійна робота, для когось, це справжні друзі, яких не завжди зустрінеш у цивільному житті, для когось, це перший крок перед «кар’єрними» висотами. Причин може бути багато і вони можуть бути різні, головне, щоби це було від серця.
---
**-Конкретні умови обговорюються з кожним кандидатом на військову службу індивідуально, а тому, проконсультуйтеся попередньо за телефоном 068 988 91 61, або напишіть листа на hr128th@gmail.com

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00