В області триває розробка проекту Регіональної стратегії розвитку на 2021 – 2027 роки

2019-07-08 13:54:38
З метою впровадження довгострокового планування розвитку малого і середнього підприємництва з врахуванням регіональної специфіки та смарт-спеціалізацій регіону в області проводиться робота з бізнес-асоціаціями, організаціями та власне представниками різних галузей.
4 липня у Совиному гнізді відбулось перше засідання робочої групи з розробки операційної цілі «Підтримка малого і середнього бізнесу в Закарпатській області» за участі понад 50 представників бізнесу різних видів економічної діяльності. Організатори заходу ознайомили присутніх із станом розвитку та аналізом діяльності малого і середнього підприємництва в області, основними напрямками підтримки, передбаченої Програмою підвищення конкурентоспроможності Закарпатської області на 2019-2020 роки, що сприяють розвитку малого і середнього бізнесу, з результатами он-лайн опитування бізнесу щодо проблем та напрямів діяльності бізнесу.
«Ми бачимо запит бізнесу на діалог і обласна влада готова до цього. Існуючі інструменти підтримки бізнесу недостатні, а потенціал використовується не повною мірою, – зазначив директор департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації Денис Ман. – Попереду більш якісне формування регіональної політики підтримки бізнесу, але без самого бізнесу це зробити неможливо».
«Методика передбачає рівне представництво бізнесу та влади в розробці стратегічного документу для підтримки МСП, – наголосив
М. Сюсько, радник Центру розвитку місцевого самоврядування, – але як бачите ми обрали інший шлях і хочемо запропонувати бізнесу переважною більшістю учасників сформувати своє бачення розвитку підприємництва в області».
До 1 серпня поточного року відбудеться ще 2 засідання на яких напрацьовуватимуться конкретні завдання і заходи, які дозволять вдосконалити регіональну політику розвитку позитивного бізнес-клімату. Кінцевими продуктами проведеної спільної роботи та діалогів стануть програми, проекти, інструменти, платформи.
Запрошуємо бажаючих до участі у наступних засіданнях. Слідкуйте за анонсами на сторінці у Фейсбук центру підтримки підприємництва та департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації.
Більш детально про розробку Регіональної стратегії можна дізнатися за посиланням: https://carpathia.gov.ua/storinka/regionalni-programy-rozvytku




Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00