Ігор Бондаренко: Потрібно переходити від слів до справ

2019-07-15 09:12:04
В облдержадміністрації відбулася зустріч з депутатом Європарламенту та словацькими дипломатами

 12 липня, голова облдержадміністрації Ігор Бондаренко провів перемовини з депутатом Європарламенту та словацькими дипломатами.
Член партії Християнсько-демократичний рух Словаччини (група Європейської народної партії у Європейському парламенті) Іван Штефанєц, генеральний консул Словацької Республіки Мірослав Мойжіта та консул з економічних питань Даніел Цабан цікавилися суспільно-політичними та економічними процесами, які нині відбуваються в Україні і на Закарпатті зокрема. 
Ігор Бондаренко поінформував гостей про завдання, які ставить перед місцевою владою Президент Володимир Зеленський щодо наведення ладу в державному управлінні, боротьбі з корупцією тощо.
–       Закарпаття зацікавлене у добрих і дружніх стосунках з усіма сусідами, в тому числі Словаччиною, – сказав Ігор Бондаренко. – Маємо сподівання на словацькі інвестиції в наш край. Тим більше, що для цього тут є чудові природні ресурси і людський потенціал. Так само й наш бізнес, сподіваюся, вкладе свої капітали у Словаччину. Вже час переходити від слів до справ. Можемо, зокрема, взаємодіяти у реалізації міжнародних угод, які вже укладені, сприяти розвитку бізнесу, належному облаштуванні пунктів пропуску на наших кордонах тощо. У нового керівництва краю є бажання працювати над вирішенням проблем і всіляко сприяти добросусідським, взаємовигідним відносинам між Закарпаттям і Словаччиною.
Іван Штефанєц акцентував на зацікавленості Європарламенту і Словацької Республіки у розвитку України як демократичної, європейської, цілісної держави та припиненні російської агресії.
–       Я в Європарламенті буду всіляко опікуватися вирішенням проблем України, – сказав І. Штефанєц. – Ми переконані, що парламентські вибори у вас пройдуть на високому демократичному рівні і після формування нового українського уряду наша співпраця посилиться. Вітаю вас з призначенням на посаду голови облдержадміністрації і запрошую відвідати Словаччину.
Ігор Бондаренко з вдячністю прийняв запрошення і в свою чергу запросив словацьких підприємців взяти участь у бізнес-форумі, який восени відбудеться в Ужгороді. Після завершення перемовин сторони обмінялися пам’ятними подарунками.







Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00