Працівники Закарпатської митниці ДФС виявили і вилучили китайських товарів на суму 3 млн. гривень (+ ФОТО)

2019-07-26 13:26:55
Згідно з поданими водієм до митного контролю товаросупровідними документами через митний кордон України в митному режимі «імпорт» переміщувались «товари широкого вжитку» загальною вартістю понад 129 тис. доларів США.
Продавець та відправник товару є китайське підприємство, а покупець та одержувач – українське ТОВ з м. Дніпро.
Під час митного контролю транспортного засобу та товарів працівники Закарпатської митниці ДФС виявили невідповідність заявленого в товаросупровідних документах товару, фактично наявному щодо найменування, кількості та вартості. Зокрема, митники виявили не вказані в документах товари: жіночі джинсові куртки різних розмірів та торгівельних марок, біжутерію, обручі для волосся, блискавки для одягу, наручні годинники, рулони з сіткою різних розмірів та кольорів. Загальна кількість незаявленого товару становить 18 761 шт. на суму 3 млн грн.
Таким чином, підприємець вчинив дії, спрямовані на переміщення через митний кордон України товарів з приховуванням від митного контролю шляхом подання органу доходів і зборів документів, що містять неправдиві відомості щодо найменування товарів, їх кількості та вартості.
Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого частиною 1 статті 483 Митного кодексу України. Складено протокол про порушення митних правил. Виявлений товар, що не був зазначений в поданих до митного контролю документах, вилучений до рішення суду.
Загалом за минулу добу закарпатські митники зареєстрували 5 протоколів про порушення митних правил. Було виявлено незадекларовані товари широкого вжитку на майже 1,5 млн. грн, 190 пачок прихованих цигарок (вилучено транспортний засіб на суму понад 179 тис. грн), зафіксовано порушення терміну транзиту транспортних засобів.






Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00